X
 
 

Димитър Николов: Не се оправдаха очакванията, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ

659 0
Димитър Николов: Не се оправдаха очакванията, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
"Очаквахме подкрепата на градската десница в София. Поведението им ни учуди. Аз винаги съм намирал подкрепа в десните партии. Имали сме диалог и подкрепа от тях." Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов в интервю за bTV.

По думите му най-логично е партии, които изповядват дясно демократични ценности да имат общи мостове помежду си.

Димитър Николов с първи коментар за победата си в Бургас

Искам да благодаря на всички бургазлии, които ме подкрепиха. Това заяви новият стар кмет на Бургас Димитър Николов в ексклузивен комент...

"Този вот не е протестен. Имаше опити за внушение, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ. Тези очаквания не се оправдаха. Не може да се нарече пропукване спечелването на изборите за местна власт. Ние го наричаме успех", категоричен е един от най-успешните градоначалници у нас. Николов се аргументира: "Увеличихме кметовете си и общинските си съветници."

Николов коментира и загубите на ГЕРБ в някои райони:

"Когато се получи едно отдалечаване от реалностите на една община, когато не решаваш проблемите на хората, когато си част от проблема, а не от решението, се получава загуба. Тези избори са изключително мажоритарни. За съжаление загубихме и такива общини. Имаше индикации за едно разделение между местната администрация и кмета. Правим си анализи. Обръщаме повече внимание на тези места, в които сме загубили, за да отстраним тези слабости."

В коментар за ромския вот кметът на Бургас заяви:

Тея ли демократи, бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов?

"Тея ли демократи бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа, Росене защо? Защото това не е градска десница. ...

"В един от кварталите, кандидатът за общински съветник е директор на училище и се ползва с доверие сред местното население. Ако някой има сигнал за купуване на гласове, трябва да се подаде сигнал, в противен случай става дума за набеждаване и клевети."

"Необходимо е да има реформа вътре в самата партия. На местната власт беше дадена голяма свобода. Може би това даде катализатора. ГЕРБ даде по-голяма самостоятелност и свобода и това се оцени от редовите членове и те дадоха всичко от себе си, за да спечелим. Тази свобода, която бе дадена, заработи", каза още той. 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално