X
 
 

Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза

1219 8
Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза
Снимка: БГНЕС
Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим промяна на управлението. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос какво всъщност иска.

"С кого и как ще се управлява, нека дойдат избори, да видим кой ще влезе в парламента – по време на такава предизборна кампания се решават такива въпроси", обобщи Нинова. Тя видя в такива въпроси тактика на ГЕРБ да се отклони вниманието от кризи като тази в Перник.

БСП внесе 40 страници с мотиви по вота на недоверие, от ГЕРБ отговориха

78 депутати от БСП се подписаха с искане за вот на недоверие на кабинета "Борисов 3". Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, ...

Попитана от Нова телевизия за варианта "Белмекен", за да дойде вода в Перник, Нинова отвърна, че служебният кабинет трябвало да положи всякакви усилия за водата и то не само за Перник, а и за други места – като Шумен, Ботевград. "Уважавам това, което каза Йорданка Фандъкова вчера. Тя каза, че една криза не може да се потушава с друга криза", подчерта лидерът на БСП.

Решението да се прави ВиК холдинг е паническо, смята още Нинова, която посочи, че холдингът ще обхване само 50-60% от ВиК-тата – само тези, в които държавата държи управлението, ще влязат. И попита защо се говори за 1 млрд. лева – за какво ще отидат тези пари, откъде ще дойдат тези пари, няма ги в бюджета. 400 язовира са в предаварийно състояние, напомни Нинова. А на въпрос дали БСП ще иска национализация на ВиК сектора, както искаше с ЕРП-тата и какво ще направи като премиер, червеният лидер коментира, че утре (22 януари) социалистическата партия е поканила всички известни хидроинженери, строили големите ВиК проекти. Тя се съгласи, че времето специално за Перник е малко, но позицията ѝ е, че "политиците трябва да стъпим на експертиза".

Нинова напомни, че вече има съмнения за варианта "Белмекен" – например дали стената на язовир "Бели Искър" ще издържи. И попита защо да не се ремонтира първо стената на "Бели Искър", като настоя, че това трябва да се направи първо, а който 5 години не го е направил, да си носи последствията. "Това е голяма опасност", подчерта Нинова, според която първо се гарантира да няма опасност и тогава стъпка по стъпка се докарва вода в Перник. "Ние сме "за" гаранции да няма рискове", каза червеният лидер.

Корнелия Нинова увери, че сега е времето на експертите, но не отговори конкретно защо тогава например преди 15 години червените общински съветници са гласували да се нарежат тръбите от язовир "Пчелина" за "Стомана Индъстри". Тя каза, че не може да се гледа само миналото и попита кой от миналото сега е виновен да се внесе толкова много боклук в България от чужбина, специално от трети страни (държави извън ЕС). "Кой ти е виновен, че за 10 години сте увеличили три пъти цената на водата, а е възстановен 1% от ВиК мрежата", продължи Нинова.

Екоминистърът посочи кои са застрашените язовири

Перник става квартал на София във водоснабдително отношение, няма да има проблем с водата за столичани. Това заяви министърът на околна...

Соцпредседателят определи и позицията на "Обединени патриоти" по кризата с Перник за най-странна. Да изтрият това "патриоти" от заглавието, посъветва тя, като ги упрекна, че тровят собствения си народ и напомни за търговията с документи за българско гражданство. "Патриотите" искат да удържат властта на всяка цена, заключи Нинова.

За финал Нинова коментира ареста на Нено Димов – според нея, ходът има известен смисъл, има и известно потушаване на напрежението. Червеният лидер обаче нападна новия екоминистър Емил Димитров-Ревизоро, който според нея казал, че в ТЕЦ "Бобов дол" не се горели опасни отпадъци, но това не било вярно - на нея ѝ разказал човек, работещ в ТЕЦ-а за добра заплата, че се убол на някаква игла от отпадъци, които се горели, тръгнал по болници и трябвало да напусне работа. И изброи как там имало хепатит А, хората го виждали всеки ден как на ден минавали по 50 камиона с боклук. Припомняме, че Димитров каза друго за ТЕЦ-а – припомнете си какво в този материал!

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 6 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Реално единствената промяна която може да донесе Антисоциалистическата партия заедно с дпс дето винаги са си във власта е да се смени МЕНЮТО НА ВСЕКДНЕВНИТЕ ПАРТИТА НА КЛИКАТА. И да се сменят фирмите и караниколовците с парговците , но с вас 80% от форума и цялото actualno com тази ХУНТА ще отиде в Хага ама на парти да яде и ПиЕ.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  няма критическа възраст ,нито за жените, нито за мъжете!Хората, които са учили и са били почтени и на ,които съвеста е чиста! но такива парвенюта в софия , които се самозабравиха!!! сигурно ще плащат в ХАГА!!!
 •  E r n s t 4 E r n s t преди 1 месец Профил на трол?
  Actualno.com , das ist bulgarische KOMUNIST !
 • асt 3 асt преди 1 месец Профил на трол?
  Warum ????????????
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Гони я критиката, на години е жената...
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да, както и една користна и бездарна партийна върхушка не може да замести друга такава! А в България всички са от този вид!
 • Октомври 2.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Отличен /6/ , но КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА ТАЗИ ХУНТА ? И КАК МИСЛИШ ДАЛИ НЕ СА ПО МРЪСНИЦИ И ПО ДОЛНИ ОТ тях ?
  : 0 !
 • БСП и БКП- унищожители на България 1 БСП и БКП- унищожители на България преди 1 месец Профил на трол?
  Нинова е със селски манталитет- противно напориста, лъже под път и над път, крала от импексите че чак се задавила, изпратила синчето си в лошата Америка богаташ да става, а тя тук комунизъм и социализъм проповядва. Тия номера ги търпяхме цели 45 години. Престъпната партия БСП, БКП и прочие мимикрии да върви на майната си. Никога повече комунизъм, Ленин и Сталин- апотеоз на насилието и човекомрази виж още ›› ето!!!