X
 
 

БСП внесе 40 страници с мотиви по вота на недоверие, от ГЕРБ отговориха

2587 4
Снимки: БГНЕС
78 депутати от БСП се подписаха с искане за вот на недоверие на кабинета "Борисов 3". Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, след като внесе искането в деловодството на парламента, предаде БГНЕС.

„Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов за провал на политиката по екология и околна среда. Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище“, заяви Нинова пред журналистите след внасянето на вота.

Според нея вотът на недоверие има своята роля. Нинова е убедена, че ако не са го внесли, много от нещата, които последваха като мерки, нямаше да се случат. „Да, взеха се мерки, но те са временни и представляват гасене на пожари за гасене на общественото напрежение. Те не решават системния проблем. Защото, ако се намери вода за Перник, питаме управляващите какво точно ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище, Ловеч”, коментира още Нинова.

"Движение 21" стои зад БСП във вота на недоверие

"Движение 21" подкрепи БСП по искания вот на недоверие на кабинета "Борисов 3", съобщи след среща в парламента заместник-председателят ...

Позицията на ГЕРБ

Коалицията е стабилна. За нас мотивите на БСП целят политическа нестабилност. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в отговор на изявлението на опозицията след внесения вот на недоверие.

Депутатът отхвърли твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Шумен е пред водна криза. Ненков се позова на становище на кмета на града, че язовир „Тича” е пълен. От ГЕРБ риторично попитаха БСП, ако падне правителството, с кого ще се коалират, тъй като българите още помнят моделът на тяхното управление преди години. Според партията на Борисов този вот няма да доведе до подобряване на ситуацията. 

Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева припомни за направеното по време на мандата на управляващите в областта на екологията и изграждането на пречиствателни станции. Тя отново подчерта за „държавническото управление“ на кмета на Перник, който е загърбил политическите пристрастия и работи за благото на града.

Actualno.com

Етикети:

 • български избирател:ДА БЕ ДААА...ние ядем доматите с колците!!! 3 български избирател:ДА БЕ ДААА...ние ядем доматите с колците!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Гласуването на вотове между другото е преброяване на настроенията и желанията в НС.Поне у нас.
 • Кире Добрев Милионеро 3.1 Кире Добрев Милионеро преди 1 месец Профил на трол?
  Толкова е противна Ниновица, че няма накъде. Крадлата-милионерка от Крушовица е за затвора, а тя взела другите да обвинява. Типично по комунистически. Престъпничката вика друг е престъпникът. Знаем що за стока си ти, Курнело, и твоят подопечен, суетен и ограничен о.з. льотчика Румен Радев. И двамата сте селски деца- невъзпитани, алчни, жестоки и свирепи. Съдбата ще ви го върне. Съдбата забавя, но виж още ›› не забравя
  : 0 !
 • Тумба лумба...трала..ла! 2 Тумба лумба...трала..ла! преди 1 месец Профил на трол?
  40 страници...???Малиеее...тия не са спали цял месец ....
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  от ГЕРБ отговориха: -Вот тебя вот, Курнела!