Местан: ДПС не е крала от никоя партия

2889
Местан: ДПС не е крала от никоя партия

Аз декларирам, че Парламентарната група на ДПС не е откраднала нито една стотинка от друга политическа сила, защото не е приемала в редиците си и не е приемала заявление от нито един народен представител, напуснал друга парламентарна група, за да приеме в своята сметка средства, които са удържани от политическата сила, към която доскоро е принадлежал този народен представител, респективно тези средства да постъпят в банковата сметка на ДПС. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан на обсъжданията по проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, предаде „Фокус”.

„Всеки, който ще се прави на съдник, трябва да декларира дали е съучастник в престъпление, което се нарича кражба на държавна субсидия, която се полага на съответна политическа сила на базата брой гласове, които тя е получила”, посочи Местан.

„През миналото Народно събрание от ДПС бяха откраднати близо 800 000 лева, които се полагат за гласове, подадени за ДПС. Постъпваха от 2011 г., 2012 г., до разпускането на 41-ото Народно събрание в банковата сметка на друга политическа сила. Познайте коя е тази политическа сила. Въпросът е риторически”, каза той и обясни разликата между понятията „риторичен” и „риторически” като относителни и качествени прилагателни.

"След множество закани, заканата най-сетне прерасна в конкретни действия – подадено писмено заявление. Това е парламентарна традиция впрочем, не е нещо изключително. Особеното е, че се случва не в деня на внасянето на искането за сваляне на имунитета, а след дълъг рев из европейските столици, едва на седмия ден от внасянето на искането на главния прокурор и след като видя с очите си, че така или иначе ще се състави комисия за снемане на имунитета", заяви по-рано Местан в коментар на заявлението на Цветан Цветанов за снемане на имунитета му”.

„По-достойно беше да стори това още в сряда, но все пак е добре, че макар и на седмия ден, след множество закани, той узря до правилното решение”, посочи Местан.

„Доколкото познавам ценностната система на европейските християндемократи, те не споделят полицейщината, не споделят погазването на демократичните институции”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев разпореди да бъде отменено решението за частната детска болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детската болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика