Осман Октай: На Доган не му хареса агресивността на Местан

12547
Осман Октай: На Доган не му хареса агресивността на Местан
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган никога не се е оттеглял от политиката. Това заяви пред Нова телевизия бившата дясна ръка на Доган – Осман Октай по повод новината, че Сокола се връща в политиката.

По думите на Октай Доган дърпа непрестанно конците на Лютви Местан. Гледах внимателно когато Местан обяви, че ще има „купон” – той беше много притеснен.

Доган се завръща в политиката?

Ахмед Доган е заявил, че ще излезе от сянката, в която се бе потопил след атентата срещу него. Това съобщава вестник "Сега", позовавайк...

Според Октай Местан се е превърнал от приемлив за ДПС лидер в прекалено екстремен. Не е случайно, че родопски сайт пуска новината за Доган – става въпрос за кърджалийски сайт. Загубата на крепости като Дулово, като Исперих, като Кубрат, като Никола Козлево, създаде напрежение в ДПС. Доган разбра, че губи заради провокации като с "Кой уши байрака". През 1989 година българи и турци се обединиха срещу Възродителния процес. Сега пак имаше такива обединения, донесли изборни загуби на ДПС.

Октай коментира и информацията, че Доган лично е скастрил Местан заради позицията на ДПС относно сваления руски бомбардировач от Турция на сирийската граница. Аз самият бях изненадан какво направи Лютви Местан и че не изчака НАТО. Самият факт, че Местан влиза в конфликта между Русия и Турция вече означава, че Доган ще посочи кой е следващият председател на ДПС – убеден съм в това. Доган ще мисли и как да си върне Североизточна България, смята Октай.

Преди ерата „Местан” Доган никога не е бил в такава агресивна позиция. Единствено на няколко пъти пред медиите се изпусна за обръчите от фирми, каза Октай. Помните как Бойко Борисов заяви, че ако го няма Пеевски, може да се работи с ДПС, добави той.

На въпрос дали Мустафа Карадъйъ ще е следващият лидер на ДПС, Октай отговори, че няма да е той. Има по-неконфликтни лидери, може да се стигне и до съпредседателство, добави бившата дясна ръка на Доган, без да уточнява за кого говори. Октай разказа и, че напоследък хора от ДПС му звънят за съвет, което показва напрежение в Движението.

Оспорват влога на Ахмед Доган в КТБ

Влогът от 694 272,89 лв. в Корпоративна търговска банка (КТБ) на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган е в списък с вземания, които са оспо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика