Доган се завръща в политиката?

9402
Доган се завръща в политиката?
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган е заявил, че ще излезе от сянката, в която се бе потопил след атентата срещу него. Това съобщава вестник "Сега", позовавайки се на rodopi24, предаде БНР.

"Досега бях наблюдател, вече ставам участник. ДПС трябва да се преструктурира въз основа на новите геополитически реалности", са ключовите думи на Ахмед Доган, изречени от него пред 100 души от елита на Движението и гости на тържеството в т.нар. "Сараи" в столичния квартал "Бояна", което се състоя на 17 декември.

Оспорват влога на Ахмед Доган в КТБ

Влогът от 694 272,89 лв. в Корпоративна търговска банка (КТБ) на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган е в списък с вземания, които са оспо...

Часове по-рано официалният председател на Движението за права и свободи Лютви Местан обясни пред Нова телевизия: "Довечера имаме новогодишен купон при Ахмед Доган. Той е естественият лидер на ДПС, но не участва оперативно в политиката. Аз му благодаря, че мога да разчитам на неговата експертна оценка. Внушение е, че с него не сме в добри отношения. Това е мечтата на нашите политически опоненти, но няма дори предпоставка за подобно нещо".

Един от гостите на тържеството разказва, че след като Местан говорил около 10 минути за успехите на ДПС през 2015 година, думата взел домакинът и направил силно критичен анализ. В него като мегагаф посочил декларацията, прочетена от Лютви Местан след свалянето на руския изтребител Су-24 на 24 ноември т.г. по заповед на Анкара.

Позицията ни отразява идентичността на ДПС като последователна евроатлантическа партия на България, заявява Местан и добавя, че нарушаването на въздушното пространство и суверенитета на която и да е държава, член на НАТО, е нарушаване на самия Атлантически съюз.

Доган е критикувал Местан, че бил категоричен в оценката си за случилото се още преди Пентагонът да се е произнесъл, като в същото време не съгласувал позицията си с народните представители от ДПС.

Връчиха на Доган медал за храброст и принос в развитието на либерализма в България

Ахмед Доган получи медал за принос в развитието на либерализма в България и за храброст от шефа на евролибералите Грейм Уотсън по време...

Почетният председател е говорил в критичен дух и за резултатите от местните избори, посочвайки, че били загубени ключови за ДПС общини като Хасково, където спечели ГЕРБ.

"Речта му беше много силна и въздействаща. Всички от партията поздравиха г-н Доган. Мнозина разтълкуваха думите му като завръщане в оперативното ръководство на партията, но той подчерта: "не очаквайте да съм председател", заявява източникът на rodopi24.

Депутати и кметове от ДПС, присъствали в залата, потвърдиха, че имало "реч на г-н Доган с историческо значение за партията", но отказаха коментари.

Според някои публикации, които тълкуват речта на Доган, той бил "отстрелял" Лютви Местан и на следващия конгрес щял да бъде избран нов председател на ДПС. Някои медии пишат, че предстои момчилградчанинът сам да подаде оставка до 25 декември.

От Бареков до Доган - кредиторите търсят и две, и двеста от КТБ

Цветан Василев и свързани с него лица се оказаха във фокуса на новините в медиите, считани за свързани с Делян Пеевски. Както може да с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com