Плевнелиев: Преизбирането на Бокова е важно за България и региона

30705
Плевнелиев: Преизбирането на Бокова е важно за България и региона

В телефонен разговор президентът Росен Плевнелиев поздрави Ирина Бокова за преизбирането й на поста Генерален директор на ЮНЕСКО още на първи тур, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според държавния глава изборът й е доказателство за нейния професионализъм и успех за българската дипломация, както и ярък пример, че Ирина Бокова се е справила изключително успешно по време на първия си мандат начело на организацията. Изборът за втори мандат на Бокова е доказателство, че българите могат да заемат високи позиции в авторитетни международни организации и да се справят успешно с предизвикателствата, пред които са изправени.

"Преизбирането Ви на поста Генерален директор ще даде възможност да бъдат успешно продължени и завършени предприетите реформи в ЮНЕСКО, които целят оптимизиране на дейността на организацията и повишаване на нейната ефективност", е допълнил по време на разговора Росен Плевнелиев. Той е споделил, че особен приоритет за България е опазването на културно-историческото и природно наследство и адекватното му представяне в ЮНЕСКО.

Двамата са се обединили около виждането, че преизбирането й е важно за България и региона и очакват доброто сътрудничество с Организацията да продължи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика