Производители във Видин задържат пшеницата в очакване на по-висока цена

41788
Производители във Видин задържат пшеницата в очакване на по-висока цена

Видинските земеделски производители през тази стопанска година ще разполагат с ограничени средства, заради ниските изкупни цени на есенните и пролетните зърнени култури и като резултат няма да закупуват нов земеделски инвентар. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Жечко Андрейнски, земеделски производител и член на УС на Видинския съюз на земеделските производители. Той посочи, че взетото решение да се изплатят субсидиите в техния пълен размер през месец януари е правилно.

"Така ще се осигурят средства за пролетната сеитба, която е доста тежка в нашия регион. Независимо от ниските цени, производителите си осигуриха средства и за есенната сеитба, която вече на места в региона започна. Все още се прибират и царевицата и слънчогледа, така че ще има нови постъпления и това ще ни помогне да засеем есенниците", обясни Андрейнски.

Според него ограниченият финансов ресурс няма да позволи на производителите да закупуват земеделска земя, а и няма как да се увеличат арендните плащания. "Не мисля, че заради ниските изкупни цени на реколтата ще се стигне до фалити. Някои от производителите дори задържат пшеницата си в очакване за повишаване на цените", обясни Андрейнски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика