Предизборните кампании ще могат да се отразяват и безплатно

776
Предизборните кампании ще могат да се отразяват и безплатно
Снимка: Thinkstock

Депутатите приеха на второ четене текстове в Изборния кодекс, които позволяват отразяването на предизборните кампании на партиите да става и безплатно.

Според измененията печатни и онлайн медии ще могат да предоставят безплатно отразяване на партии, коалиции и инициативни комитети. В новите текстове се казва още, че рекламата не трябва да отправя политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия.

Протестиращи се възпротивиха на промените в Изборния кодекс

"Оставка - времето изтече!" - плакат с такъв надпис носеха около 200 протестиращи пред парламента, докато депутатите продължават рабо...

От опозицията обявиха, че са "против" промените, като лидерът на социалистите Михаил Миков обясни, че след измененията собственици на медии ще могат да отразяват безплатно кампании в замяна на услуги от едно или друго правителство.

По време на днешното заседание парламентът прие и промени, забраняващи използването на герба и знамето на България или друга държава по време на предизборна кампания.

С промените в Изборния кодекс се посочва, че в агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на България или чужда държава, както религиозни знаци или изображения.

От 11 часа днес Народното събрание разглежда промени в изборните правила на второ четене, като се очаква заседанието да продължи до късно тази вечер.

Без агитация на майчин език и в новия Изборен кодекс

Отпадане на забраната за агитация на майчин език не намери място и в новия Изборен кодекс. Това стана след отхвърляне на предложените о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика