Прокопиев към Борисов: КТБ стана с помощта на три правителства, включително на ГЕРБ

4502
Прокопиев към Борисов: КТБ стана с помощта на три правителства, включително на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Няма нищо вярно от това, което Бойко Борисов каза за мен преди три дни. Отношенията ни с Борисов бяха чисто институционални, тъй като по онова време бях председател на КРИБ. Министри на Борисов не съм предлагал, особено пък Плевнелиев, Дянков, Трайков, Караджова. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев в право на отговор на изказване на премиера Бойко Борисов, който добави, че не е познавал Караджова, преди да стане министър. Симеон Дянков ми беше състудент, живееше под наем в моя сграда, но нищо повече – без да го предлагам, категоричен беше бизнесменът.

Иво Прокопиев отрече пред Нова телевизия и, че той сега „играе” с банкера Цветан Василев. Последното интервю на Василев с бългрска медия е с проекта ktbfiles, като интервюто е взето от журналист на в. „Капитал”. Не е възможно това, което стана с КТБ, да бъде направено само от Цветан Василев – станало е с политическа подкрепа на три правителства. Това са правителствата на Сергей Станишев, първото на Бойко Борисов и правителството на Пламен Орешарски, каза Прокопиев. Той изрично заяви, че превръщането на КТБ в системна банка е станало по времето на първия кабинет на Борисов и определи това за огромна грешка.

Прокопиев отговори на премиера: С Пеевски имаме различна философия за развитието на България

Издателят Иво Прокопиев отговори на нападките на премиера Бойко Борисов, който тази сутрин пряко го нападна. "Твърденията на премиера ...

Прокопиев разказа и за случая със заплахата за убийство срещу него и семейството му. По думите му е имало информация от службите и премиерът Бойко Борисов го е уведомил. По този случай Борисов действа коректно, призна бизнесменът.

По думите на Прокопиев преди влизането в ЕС е имало голямо желание за инвестиции в България и сериозно развитие – както като външен инвеститорски интерес, така и вътрешен. След влизането в ЕС и отварянето на еврофондовете, които бизнесменът определи като проклятие за българската икономика, са се раздвижили структури около БСП и ДПС и отношенията между КРИБ и правителството на Сергей Станишев са охладнели. Впоследствие бизнесът започна да търси връзка с ГЕРБ, защото беше ясно, че тази партия идва на власт, а световната финансова криза беше факт, обясни Прокопиев.

Преди идването на първото правителство на Бойко Борисов на власт, подписахме пакт за стабилност с ГЕРБ, със Синята коалиция и с НДСВ, докато Бойко Борисов още беше кмет на София – за бъдещите действия и намерения на ГЕРБ като управляваща партия, добави той. Искахме споразумение с МВФ, за да няма отлив на инвестиции – не се случи. Искахме влизане в еврозоната, не се случи, за да може да има схеми като КТБ. Искахме финансова стабилност, за да догоним Гърция и Португалия. Нищо от изброеното не се случи, категоричен беше Прокопиев.

За финал бизнесменът отрече, че има непосредствени планове да влиза в политиката. Бих участвал само като гражданско лице в политическия процес, добави Прокопиев. Така той отговори на въпрос относно слухове, че ще прави партия с Радан Кънев.

Борисов говорил с ДПС за гласовете им, но не ги искал

Имало е официален разговор между премиера Бойко Борисов и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ относно гласовете на партията на Доган п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика