СЕМ избира директор на Българското национално радио

783
СЕМ избира директор на Българското национално радио
Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да избере днес директор на Българското национално радио. Кандидатурите за поста са общо 12.

Кандидатите за генерален директор на БНР, които бяха допуснати до събеседване и изслушани от СЕМ, са: Иво Тодоров, Васил Чобанов, Петър Пунчев, Валерий Тодоров, Александър Велев, Петър Волгин, Георги Василски, Светослав Костов, Жени Гаджалова, Росланна Белчева, Митко Димитров, Христин Стрижлев.

12 остават в битката за генерален директор на БНР

12 са допуснатите кандидати за генерален директор на БНР. На заседание днес Съветът за електронни медии (СЕМ) прие протокола на техниче...

Новият генерален директор ще замени Радослав Янкулов, чийто мандат изтича на 26 май. Александър Велев и Валерий Тодоров вече са заемали поста генерален директор на радиото. Васил Чобанов е бивш директор на програма "Хоризонт" на БНР. Митко Димитров е директор на радио "София", а Петър Пунчев е създателят на първото частно радио у нас FM+. Христин Стрижлев е член на Управителния съвет, Петър Волгин и Георги Василски са журналисти на медиата, Иво Тодоров е бивш програмен директор, Васил Чобанов бе директор на "Хоризонт", Светослав Костов е ръководител на спортната редакция на "Хоризонт".

Гласуването ще бъде явно и на две степени. Първо всеки от членовете на СЕМ ще посочи трима кандидати, които подкрепя. След това измежду тримата претенденти, събрали най-много или равен брой гласове, всеки от надзорниците ще посочи за кого гласува. За избран се счита кандидатът, получил минимум 3 гласа от 5 възможни, колкото са членовете на СЕМ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика