Сидеров: Президентът най-накрая се престраши да свика КСНС

14153
Сидеров: Президентът най-накрая се престраши да свика КСНС
Снимка: БГНЕС

Президентът най-накрая се престраши да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), понеже аз публично го уверих, че няма да го питам за имотите му в Гърция, а ще се концентрирам само върху бежанската вълна – вълна от нелегални пришълци. Това каза на брифинг в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде „Фокус”.

Сидеров припомни, че президентът е нарушил закона, като е забавил свикването на съвета, който трябва да заседава веднъж на три месеца. Според лидера на „Атака”, свикването на КСНС е закъсняло, но „по-добре късно, отколкото никога”. „Нещата до голяма степен са изтървани – как тепърва ще експулсират тези 9000 нелегални емигранти. Тепърва ще се правят мерки за защита на границата – наблюдателни механизми, ограждения, засилване на присъствието. Това отдавна трябваше да бъде направено”, заяви Сидеров. По думите му мерките, които сега предлага вътрешният министър Цветлин Йовчев, са предложения на „Атака” от месеци. Вината на Йовчев е, че е допуснал тези 9000 нелегални емигранти в страната, заяви Сидеров.

Сидеров заплаши с импийчмънт Плевнелиев заради бежанците

Около 70-тина симпатизанти на националистите от "Атака" се събраха на протест пред сградата на МВР в София. Причината за протеста е пол...

Според него КСНС трябва да даде насока как да бъде решен въпросът с бежанците. Сидеров припомни, че от „Атака” имат внесено в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което се задължава Министерски съвет да вземе всички мерки за експулсиране на нелегалните емигранти и да се предприемат мерки за защита на границата ни с Турция.

„Опасността от сблъсъци между български граждани и нелегални пришълци ще се предотврати единствено, когато те бъдат експулсирани от България и не се правят нови селища, лагери за такива хора”, каза Сидеров.

В коментар на призива на някои националистически движения за самоорганизация на защитата на гражданите Сидеров заяви: „По-добре е да се действа с институционални мерки, както гласи закона”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика