Децата се чувстват самотни без интернет!

7227
Децата се чувстват самотни без интернет!

Почти половината от анкетираните британчета под 12 години са казали, че без достъп до интернет се чувстват тъжни, а 25 процента - самотни, съобщи в. "Дейли телеграф".

Проектът "Дигитално бъдеще" обхвана 1000 деца на възраст от 8 до 16 години, за да проучи въздействието на интернет върху живота им. Резултатите показаха, че при тийнейджърите емоционалната привързаност към световната мрежа е дори още по-голяма.

Иран създава своя собствена интернет мрежа

Иран се готви да създаде своя собствена интернет мрежа, която да замести услугите, минаващи през световната мрежа, съобщава британският...

Във възрастовата граница от 12 до 16 години 60 процента са казали, че без интернет ще са тъжни, а 48 - самотни. Анкетата показа също, че децата започват да си играят със семейния iPad още на две години. Мобилните устройства се използват най-много от тийнейджърите.

"Фактът, че децата имат силна емоционална привързаност към интернет, често се определя като нещо негативно, но всъщност това е съвсем естествено за поколение, чийто социален живот е предимно в мрежата. Това е като да отнемеш телефона на по-възрастните хора. Те също биха се чувствали тъжни и самотни" - каза Пол Хъдсън от проекта.

Децата под 12 години са обиграни ползватели на мрежата. 74 процента от тях се забавлява с игри, 65 процента я използват, за да си пишат домашните, а повече от една трета търсят какво да си купят. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии