1000 names откриват Sofia Design Week

8137
1000 names откриват Sofia Design Week

До началото на SOFIA DESIGN WEEK 2013 остават само три дни, а стартът е ударен: първият уикенд от фестивала е наситен както с изложби и работилници, така и със специална акция за почитателите на добрия дизайн – DESIGN BAZAAR, професионален ФОРУМ за дизайнери и балкански партита за меломани.

Откриващото парти на SOFIA DESIGN WEEK на 21 юни от 19:00 часа в Двора на Националната художествена академия е поверено на 1000 names, които ще ни изненадат със специална балканска селекция от музика, продуцирана в нашия регион, в унисон с темата на фестивала THE BALKAN DATE.

През следващите два дни - 22 и 23 юни - за пети пореден път професионалните дизайнери ще имат възможността да се включат във ФОРУМ с участието на топ лектори от цял свят и от всички сфери на дизайна. Той е разделен на две части RE-DESIGNING THE FRAME (22.06) и THE BALKAN TALKS (23.06) и все още можете да се регистрирате.

Забавни безплатни работилници на Sofia Design Week 2013

И тази година международният фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week ще представи съдържание за най-малките фенове на д...

Специално за любителите на уникални дизайнерски продукти на 23 юни между 12:00 и 21:00 ч. в Двора на Националната художествена академия пък ще се проведе DESIGN BAZAAR, който ще събере най-доброто от местния дизайн и ще го поднесе на публиката в лежерна форма с музика и неделни питиета.

50 участника, сред които дизайнери, дизайн магазини и онлайн платформи от сферата на модния, интериорния, продуктов и графичен дизайн, ще представят уникални авторски артикули – дрехи, аксесоари, принт, детски играчки, декорации, продукти за дома, бижута и много други. Сред участниците са утвърдени български дизайнери като Нева Балникова, Красен Троански, Мариела Гемишева и лейбъли като Ham&Eggs, Sassa Böjrg, Dushman, Archabits; ще присъстват също отбрани дизайн платформи като Реформа, Jelanié, Cable Lovers и други. За първи път, в Базара ще бъде сериозно застъпен и дизайнът за деца със свежа селекция от участници, между които и куратора на SDeW KIDS Вики Книш. Списък с всички участници можете да разгледате тук – http://edno.bg/sofia-design-week-2013/dizayn-bazar.

Това е третото и най-мащабно издание на DESIGN BAZAAR, като за първи път събитието се осъществява в подкрепа на български дизайнери от всички области. Най-ценното за любителите на качествения дизайн тази година ще е личната среща с участниците, които ще отговорят на всички въпроси и ще споделят безценния си опит в търсене на индивидуални решения и идеи.

За непринудената неделна атмосфера в Двора на НХА по време на DESIGN BAZAAR ще допринесат барът под открито небе и музикалната селекция на 1000 names.

Музикалната „дизайн” програма не свърша дотук. През следващите фестивални дни ни очакват партита, преплитащи в себе си локалното и глобалното. Специално подбрани тракове, носещи настроението на петото издание на SOFIA DESIGN WEEK. В последната седмица на юни, между 22-ри и 29-ти, за вас ще селектират и миксират още DJ Kei (България), DJ Коста Костов (България), The Smugglers Collective (България),WWW Neurobeat (THE BALKAN DATE Чехия), DJ Gadjo.CZ (Чехия), DJ Pastor и DJs Los Altos (Испания).

Балканският дизайн във фокуса на Sofia Design Week

SOFIA DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Тазгодишното, пето поред, издание ще се проведе от 21 до 30 юн...

На 22 юни (между 11:00 и 18:00 часа) и 23 юни (между 11:00 и 20:00 часа) в двора на НХА отново ще звучи музика, селектирана от 1000 names. DJ KEi ще застане зад пулта от 18:00 до 20:00 часа на 22 юни. Опитвайки се да избяга клубното клише „човек зад лаптоп”, DJ KEi вече 13 години създава електронна музика с любов, използвайки аналогови синтезатори и други ефекти.

Веднага след него, в 20:00 часа WWW Neurobeat ще ни представят духа на днешна Прага. Бандата започва своите музикални експерименти в някогашна Чехословакия, като по времето на комунизма стартира с рап експерименти, а по-късно се отклонява и допълва звученето си с живи инструменти. Освен провокативните текстове, които със сигурност ще раздвижат въображението ви, WWW Neurobeat ще предизвикат музикалните ви сетива със смесица от хип-хоп, индъстриъл, електронно звучене, визуален спектакъл.

Партито на 22 юни продължава с DJ Коста Костов в Маймунарника от 22:00 часа. Без съмнение го познавате от тематичните му Balkan Express партита. На територията на Маймунарника, той ще представи за The Balkan Date смесица от собствени композиции, ремикси и компилации с типичното за него балканско звучене.

В неделя (23.06) между 20:00 и 22:00 часа, в двора на НХА ще имате възможността да присъствате на дебюта на DJ Pastor. Той пристига от Испания специално за SOFIA DESIGN WEEK, заедно с DJs Los Altos. Събира ги страстта им към дизайна, архитектурата и музиката. Енрик Пастор, който всъщност работи като журналист, ще се включи със сет от испанска и чуждестранна електронна поп музика. Дуото Los Altos, съставено от архитект и юрист, се е специализирало в компилирането на нови хитове с неочаквани класики.

The Smugglers Collective ще се погрижат за петъчното парти. Датата е 28.06, мястото е Фабрика 126, а началото е в 21:00 часа. Очаква ви стилно ретро и нео-ретро звучене. Смесица от swing, rock’n’roll, rhythm&blues, electro-swing.

Виж програмата на Sofia Design Week за 14-21 юни

SOFIA DESIGN WEEK започва! Пригответе се за 2 седмици програма, която включва над 30 изложби, игра 50 Дизайн обекта, прожекции, инстала...

В събота (29.06) отново сме на чешка вълна. Втората среща с духа на Прага ще бъде водена от DJ Gadjo.CZ под наслов „world n bass&electroswing meets global beats”. Интересно е да знаете, че въпреки участието му на световни музикални фестивали като Eurocultured в Манчестър, Big Chill в Лондон и берлинския Karneval der Kulturen, той твърди за себе си, че „все още обича да свири на сватби, кръщенета и клане на прасета”. Музиката му представлява смесица от електро суинг, world n bass и балканска ска. Ще има за всеки по нещо.

Организатори на SOFIA DESIGN WEEK 2013 са ЕДНО и Фондация Америка за България. Основен партньор на фестивала е Сердика Център.

Партньор на фестивала е Absolut Vodka, а музикалната програма се осъществява със съдействието на Staropramen. Дворът на НХА е преобразуван с помощта на City Design Development. Генерален партньор на SOFIA DESIGN WEEK - ДЕЦА e Barni.

Фестивалът се осъществява със съдействието на: Столична община, Посолство на САЩ, Чешки център, Посолство на Израел, Посолство на Финландия, Институт Сервантес, Британски съвет, Полски институт, Културен център СУ „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Лесотехнически университет, Национална художествена академия, Столична библиотека.

Събитието подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com