20-метрови бедра на Мерилин Монро ще съблазняват столичани

60938
20-метрови бедра на Мерилин Монро ще съблазняват столичани

Графити проектът ще бъде дело на талантливия тандем Васко и Димитър или познати в тези среди като “Pyrotechnix” Crew. Те бяха едни от участниците в конкурса „Be free!”, организиран това лято от Арт хотел „Симона”.

Конкурсът събра под един покрив едни от най-талантливите райтъри от България, а Васко и Димитър създадоха една от най-ефектните стаи - „Летящата стая” (на снимката). Двамата младежи заслужено бяха наградени с корпоративен договор, с който поемат ангажимента да изпълнят 20 метрова репродукция от култовия филм Седем годишна страст с Мерилин Монро. Сцената, в която вятъра повдига провокативно роклята на холивудската звезда остава в съзнанието на милионните й фенове и я превръща в секс иконата на световното кино.

Сидеров се "изправи" срещу дядо Добри

Интересен сблъсък на „картини” се получи през този уикенд, когато билборд с образа на Волен Сидеров, председателят на полит...

За осъществяването на амбициозния проект са наети две двадесет и шестметрови вишки и ще бъде реализиран в рамките на две денонощия. Стартът на рисуването в в събота, 19.10.2013г. в 10 сутринта. За трети път арт хотелът разрешава свободно графити рисуване върху собствената си фасада. Като паралелни инициативи към лятната кампания „Графити лято, 2013” се проведоха три уъркшопа, по време на които млади улични артисти експериментираха директно върху външните стени на хотела.

Това първо издание на графити конкурса беше посветено на Арон…момчето което нелепо загина, като падна от моста, в близост до хотела, именно заради увлечението си към графитите. Тази година статуетката „Най-добър графити артист” на арт хотела отнесе отново един творчески тандем L.O.V с проекта си „България на длан”.

Кои са “Pyrotechnix” Crew?

PTK crew от Пловдив са всъщност Димитър и Васил, изпълнителите на този проект, познати още като STERN and DARK. Занимават се с графити от 2004 година и са едни от най-продуктивните артисти в града на тепетата. Отличават се предимно с живописния си стил и new school lettering. Печелили са много графити състезания и са взимали участия в много от големите графити събития. Правили са четири графити изложби и са участwали в още няколко. В конкурсът на Арт Хотел „Симона” “Be free!” те изпълниха с невероятен стил своя проект „Летящата стая” и заслужено спечелиха корпоративен договор с Арт Хотел „Симона”.

Варненски ученици украсиха училището си с графити

Ученици от Националната гимназия за хуманитарни изкуства "Константин Преславски" разкрасиха сградата на училището.   Арт укра...

Съвсем наскоро двамата младежи взеха участие в реставрирането на Пловдивския драматичен театър, където по поръчка реализираха отново авторски графити проект.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com