Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Линда Хамилтън разкри дали ще се снима в новия "Терминатор"

05 март 2024, 09:55 часа

Справедливо е да наречем Линда Хамилтън кралицата на научната фантастика. Тя смята, че начинът, по който това се е случило е бил просто "щастлива случайност". "Всъщност аз много обичам да чета фантастика. Наистина се наслаждавам на героите, които съм изиграла", заяви Хамилтън наскоро пред CNN. "От гледна точка на това, че просто са по-забавни и щури. Просто смятам, че там има толкова много въображение, че това ме привлича повече от типичния персонаж на жената перфекционистка в офиса, разбирате ли?".

В момента тя участва в третия сезон на "Resident Alien" на мрежата SyFy. Това е сериал за извънземно, което катастрофира на Земята с пълното намерение да унищожи човечеството, но вместо това приема човешка самоличност и се интегрира в общността, в която живее. Хамилтън се превъплъщава в образа на генерал Елинор Маккалистър, високопоставен военен офицер, който има проблеми с баща си и отдавна се интересува от извънземни. Макар че става дума за комедия, генералът действа като главен герой в повечето си сцени.

Още: Арнолд Шварценегер: "Терминатор" се оказа пророчески филм

Ще участва ли в новия "Терминатор"?

Снимка: Getty Images

Превъплъщението в силни женски образи не е нещо ново за Хамилтън. Тя е обичана заради ролята на Сара Конър в класическия филм "Терминатор" от 1984 г. с Арнолд Шварценегер в главната роля и участва в две от продълженията на франчайза. Затова наскоро Хамилтън сподели, че няма интерес да участва в обявения наскоро "Терминатор 7", за който се твърди, че се подготвя от оригиналния режисьор и неин бивш съпруг Джеймс Камерън.

Актрисата заяви, че няма проблеми с това, че хората продължават да я отъждествяват с тази героиня. "Хората идват при мен и ми казват: "Ти беше толкова страхотна и спаси света". Какво лошо има в това, че цял живот е било така? Защо да се оплаквам от това?", признава актрисата.

Още: "Пробиха сърцето ми": Лекарска грешка е щяла да убие Шварценегер

Припомняме, че в края на миналата година Джеймс Камерън разкри кога ще гледаме "Аватар 3".

Ролята ѝ в "Stranger Things"

Снимка: Getty Images

Последният ѝ проект също е култова класика. В момента Хамилтън се снима в петия и последен сезон на хитовия сериал на Netflix "Stranger Things". Макар да не разкрива нищо за очаквания с нетърпение сезон, тя заяви, че си прекарва "отлично", работейки по сериала.

"Беше почти преди година, когато ми го представиха, а след това се готвехме да започнем, когато се случи стачката", каза тя. "Така че това беше една година, в която просто си казах: "О, аз ще направя "Stranger Things". Много съм щастлива, че най-накрая започнахме и мога да видя формата на моя живот и персонаж за следващите няколко месеца", споделя Хамилтън.

Макар че много се говори за възрастовите проблеми и жените в Холивуд, 67-годишната Хамилтън казва, че кариерата ѝ е станала по-интересна с течение на времето. "Сега в живота си получавам по-добри роли, отколкото получавах като по-млада актриса със сигурност, просто истински добри персонажи с характер", признава тя, цитирана от БГНЕС.

Още: Комедията "Голо оръжие" се завръща с Лиъм Нийсън в главната роля

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес