Обявиха номинациите за наградите на Гилдията на актьорите

2694
Обявиха номинациите за наградите на Гилдията на актьорите
Снимка: Getty Images

Станаха ясни номинациите за тазгодишните награди на Гилдията на актьорите в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Те ще бъдат връчени на 26 февруари в Лос Анджелис, а отличията обикновено са точен индикатор кой ще бъде награден и на най-престижните американски филмови отличия - наградите "Оскар".

За най-добър актьорски състав са номинирани актьорите в "Баншите на Инишерин", "Вавилон", "Всичко навсякъде наведнъж", "Жените говорят" и "Семейство Фейбълман".

При актрисите в главна роля за награда ще се борят Виола Дейвис за "Жената воин", Кейт Бланшет за "Лидия Тар", Даниел Дедуайлър за "Тил", Ана де Армас за "Блондинка" и Мишел Йео за "Всичко навсякъде наведнъж". В същата категория при мъжете ще се конкурират Остин Бътлър за "Елвис", Брендън Фрейзър за "Китът", Колин Фарел за "Баншите на Инишерин", Бил Най за "Да живееш" и Адам Сандлър за "Баскетболна звезда".

Най-стилните звезди на Златните глобуси (СНИМКИ)

След вълнението покрай връчването на наградите "Златен глобус", на които Стивън Спилбърг и Мартин Макдона взеха най-важните отличия, ня...

Актрисите, номинирани за най-добра поддържаща роля от Гилдията на актьорите, са Анджела Басет за "Черната пантера: Уаканда завинаги", Кери Кондън за "Баншите на Инишерин", Хонг Чау за "Китът", Джейми Лий Къртис за "Всичко навсякъде наведнъж" и Стефани Хсу отново за филма "Всичко навсякъде наведнъж". За поддържаща мъжка роля номинирани са Брендън Глийсън за "Баншите на Инишерин", Пол Дейно за "Семейство Фейбълман", Ки Хи Хуан за "Всичко навсякъде наведнъж", Бари Коган за "Баншите на Инишерин" и Еди Редмейн за "Добрата сестра".

При телевизионните сериали "битката" за наградите също няма да е никак лека. За актьорски състав в ТВ сериал номинирани са изпълнителите в "Better Call Saul", "Озарк", "The Crown", "Severance" и "The White Lotus".

За най-добра актриса в сериал са номинирани Елизабет Дебики за "The Crown", Дженифър Кулидж за "The White Lotus", Джулия Гарнър за "Озарк", Лора Лини отново за "Озарк" и Зендая за "Euphoria". При мъжете номинациите са за Джейсън Бейтман за "Озарк", Джонатан Банкс за "Better Call Saul" и Боб Оденкърк за същия сериал, Джеф Бриджис за "The Old Man" и Адам Скот за "Severance".

7 актьори, които се борят за ролята на Джеймс Бонд

Световната филмова общност може и да се интересува от наградите "Златен глобус" и отличията "Оскар", но истината е, че всички търсят от...

При телевизионните комедии номинираните актьорски състави са в следните продукции: "Abbott Elementary", "Barry", "The Bear", "Hacks" и "Only Murders in the Building".

За най-добра актриса в комедиен ТВ сериал са номинирани Кристина Апългейт за "Dead to Me", Рейчъл Броснан за "The Marvelous Mrs. Maisel", Куинта Брънсън за "Abbott Elementary", Джена Ортега за "Wednesday" и Джийн Смарт за "Hacks". При актьорите в комедиен сериал номинациите са за Антъни Кариган и Бил Хейдър за "Barry", Стив Мартин и Мартин Шорт за "Only Murders in the Building" и Джеръми Алън Уайт за "The Bear".

За най-добро изпълнение на актриса в минисериал или ТВ филм са номинирани Емили Блънт за "The English", Джесика Частейн за "George and Tammy", Джулия Гарнър за "Inventing Anna", Нийси Наш Бетс за "Dahmer" и Аманда Сейфрид за "The Dropout". При мъжете номинациите са както следва: Стив Карел за "The Patient", Тарън Еджертън за "Black Bird", Сам Елиът за "1883", Пол Уотър Хаузер за "Black Bird" и Ивън Питърс за "Dahmer".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com