Schweppes празнува 230 години

22113
Schweppes празнува 230 години

Със стилно парти в Rooftop Bar на Sense Hotel, в компанията на звезди от малкия и големия екран, партньори и медии, Schweppes отбеляза своя 230-ти рожден ден. Любимата марка за хората с опит отново припомни своята дългогодишна история на уникален вкус и интелигентен стил, налагани и въплъщавани вече трето столетие. Няма друга напитка в света, която да се похвали с толкова дълга история.

„По повод своята впечатляваща годишнина, Schweppes създаде, за да сподели с всички свои почитатели, пет вдъхновяващи 30+ Златни правила, с които предава философията на позитивния опит и умението да се наслаждаваме пълноценно на живота, преминавайки през него. Преминали през въпросите, през моментите на търсене на важните отговори, през победите и неуспехите, след 30-тата си годишнина сме осъзнали целите си, научили сме уроците, открили сме пътя и ценностите, които ни вдъхновяват да вървим уверено“, приветства гостите Евгения Стоичкова, оперативен директор на Coca-Cola за България, Румъния, Албания и Молдова, като представи златните правила на Schweppes:

Keep it positive

Да навършиш 100 години с песен на уста

С песента "Когато бях овчарче" баба Пенка Захариева от старозагорското село Тулово отпразнува стотния си рожден ден, съобщи БГНЕС.Столе...

Get straight to the point

Refresh your mind

Врачански кара самолет за рождения си ден

Звездата от „Стъклен дом” Калин Врачански отпразнува 32-ия си рожден ден с компания на морето в къмпинг „Градина&rdqu...

Go for both style and essence

Remember the good times

Гостите имаха възможност да опитат правилата на Schweppes и под формата на коктейли, и да се насладят на прекрасния глас на Мирослава Кацарова.

Историята започва през далечната 1783 г. Безалкохолната напитка Schweppes e създадена от Johann Jacob Schweppe - часовникар с немско-швейцарски произход и силен интерес към природните науки. Воден от изобретателността си, той създава машина, която добавя милиони мехурчета въглероден двуокис във водата. По този начин се създава първата безалкохолна напитка в света. Комерсиализирането на откритието през 1783 г. е реално началото на историята, а компанията Schweppes е основана девет години по-късно във Великобритания.

“Фрактура” - 15 години рок и метъл

Нa 28 юни най-старото тв предаване за рок и метъл музика в България – “Фрактура” навършва 15 години в ТВ ефира. По то...

Емблематична за историята на Schweppes е 1851 г., когато в Лондон се провежда Great Exibition. Събитието е в създаден за целта невероятен стъклен дворец, наречен Crystal Palace, а фонтан с Schweppes посреща гостите. Фонтанът се превръща в незаменим елемент от логото на популярната марка.

През 1870 г. Schweppes изиграва своята историческа роля в борбата с епидемията от малария сред британците в Индия, предизвикана от недостиг на питейна вода. Създадената напитка Indian Water Tonic съдържа хинин, който облекчава симптомите на болестта.

Седем години по-късно през 1877 г., марката Schweppes е готова да завладее света - от Австралия до Америка, от Южна Африка до Белгия, където е построена първата в Централна Европа фабрика. Schweppes навлиза на почти всички световни пазари. Значимостта на марката и качествата на продукта са подпечатани с кралски печат през 1936 г. Schweppes става доставчик на кралското семейство със заповед на британския крал Едуард VIII.

Както преди 230 години, така и сега, Schweppes е готов за нов опит, за нови открития и приключения, за натрупване на познания и впечатления, за позитивни и активни житейски преживявания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес