71% от оръжията в Шуменско са ловни

7102
71% от оръжията в Шуменско са ловни
Снимка: БГНЕС

Малко над 7000 оръжия се водят на отчет и контрол към ОДМВР- Шумен. 4 988 от тях са за ловни цели, останалите са собственост на юридически лица и еднолични търговци, придобити за служебни и граждански цели.

През 2013 година на отчет в дирекцията са се водили 7 259 огнестрелни оръжия. През 2014 г. на територията на ОД на МВР - Шумен са регистрирани две злополуки със законно притежавано огнестрелно оръжие.

Американците са против доставката на оръжие за Украйна

Над половината от гражданите на САЩ са против страната да доставя оръжия на Украйна, сочи изследване на Pew Research Center. 53% от ин...

Миналата година са иззети 23 незаконно притежавани огнестрелни оръжия и над 2700 боепропаси. Няма регистрирани кражби на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия и взривни материали. Иззети са и 42 огнестрелни оръжия от общо 12 души, заради това, че не отговарят на изисквания на нормативната уредба по КОС. За различни установени нарушения на нормативната уредба през годината са съставени 44 акта.

135 са извършените проверки на територията на областната дирекция в обектите за производство и съхранение на взривни материали и пиротехнически изделия за съответствие на наличните количества с отчетните документи. Нарушения не са констатирани. За периода 01.01.2014 г. до 31.12.2014 г. са извършени общо 19 промишлени взривявания и 19 пиротехнически илюминации, на които е присъствал полицейски служител, без констатирани нарушения.

534 ловци са били проверени по време на ловни излети, като полицейските служители не са констатирали нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен