X
 
 

Ръководителят на пожарната не знае за проект на НАТО за цистерни за керосин в Сливен

1791
photo of Ръководителят на пожарната не знае за проект на НАТО за цистерни за керосин в Сливен
Снимка: Областна администрация Сливен
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР главен комисар Николай Николов заяви, че не е информиран за предстоящо изграждане на нови съоръжения за съхранение на керосин за нуждите на НАТО в Сливен. Той взе участие в брифинг на Областната дирекция на МВР по повод отчета за дейността на дирекцията за 2018 година.

Запитан предприети ли са всички мерки за защита на населението на Сливен при предстоящото разполагане на нови цистерни за керосин за нуждите на НАТО в близост до града, комисар Николов заяви, че не е информиран за подобен проект. И обеща да се поинтересува от плановете за изграждане на мащабното съоръжение. Но допълни, че вероятно всеки ден през Сливен минават по 100 цистерни с керосин.

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен. Това става ясно от обществена поръчка на Министерство на отбраната от ...

„Бъдете сигурни, че ако има такива големи строежи, това са обекти, които касаят много организации, организации, които имат задача да направят оценка за въздействието върху околната среда и така нататък. Не зная за какво става дума. Но бъдете сигурни, че ако има, то ще мине през нас”, категоричен бе той.

Actualno.com припомня, че на 27 декември 2018 г. Министерство на отбраната обяви обществена поръчка за проектиране и авторски надзор по проект 3PL31002 – Ремонт на резервоари за съхранение на горива по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP). Поръчката е с предмет „изготвяне на инвестиционен проект и упражняване на авторски надзор за извършване на ремонт на два резервоара за съхранение на гориво за реактивни двигатели (JET) с обща вместимост 10 000 кубически метра.

Самото задание за инвестицинно проектиране обаче е не за ремонт, а за изграждане на два надземни стоманени вертикални резервоара, всеки с вместимост 5 000 куб. метра и на свързаните с тях периферни и контролни съоръжения, включително тръбопроводна мрежа, вътрешни пътища, пункт за управление и контрол, жп разтоварище, авторазтоварище и нови помпени станции.

От заданието става ясно още, че новите хранилища за керосин ще са разположени на територията на Военно формирование 42700, което е в непосредствена близост до Сливен и само на няколко километра от учебен полигон „Бамиш”, където непрекъснато се провеждат стрелби.

Пловдив се размина на косъм от сценария с Хитрино

Два локомотива и три цистерни с пропан-бутан са излезли от релсите в района на Централна гара- Пловдив около 04:15 часа тази сутрин. Вл...

Главен комисар Николов подчерта, че по разкриваемост и комплексни показатели сливенската дирекция е сред най-добрите в страната. „Постигнатите резултати са видяни от професионалното и политическото ръководство, и оценката за цялостната дейност на областната дирекция е много висока”, изтъкна той.

Главен комисар Николов не се ангажира със срок за изграждането на нова сграда за нуждите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен, но увери, че с областния управител и кмета на града работят активно по въпроса.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

4 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ciklop50 3 ciklop50 преди 3 месеца Профил на трол?
  до аФтора е порядъчно тъпия Циклоп-оФФФ .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • до аФтора 2 до аФтора преди 3 месеца Профил на трол?
  За сведение на неграмотниците - неподвижното съоръжение с обем 10 000 м3 се нарича РЕЗЕРВОАР. Цистерна е, когато е на колела и се движи. И още нещо - до гробището на Сливен се намира най-голямата база на Държавния резерв. В нея им три резервоара по 50 000 м3 и още три по 20 000 м3. За малките да не говорим. Какво значение имат за града още два резервоара?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  до аФтора - абе Кукундук, има значение, че не се знае какво става в България или "Кой ми сра в гашите", ти наистина ли не разбираш или си изфирясал ?
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Че защо пък трябва да знае, какво става в Колонията ! Цвъкито нали знае .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 17-23 юни

Овен През тази седмица промяната за вас ще е просто необходима. Виждате ,че важни за вас дела буксуват, животът продължава, но вие стоите на едно...