Филми, пътеводител и фотоалбум за туризма в регион Русе-Гюргево

573
Филми, пътеводител и фотоалбум за туризма в регион Русе-Гюргево
Снимка: Община Русе
Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе представи проект „Съвместна стратегия за развитие на туризма в район Гюргево-Русе, TourDev Giurgiu-Ruse”. Общата стойност на проекта е 416 588.17 евро, от които 354 099.94 евро са от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Развитието на туризма в региона ще се популяризира с туристически пътеводител, фотоалбум и филми. В рамките на проекта ще се разработи и съвместна стратегия за бъдещи действия.

Ще се изработят 1200 копия на съвместен туристически пътеводител, предназначен за потенциални посетители и туристи, с информация за различните места за посещение в двете страни, подредени според интересите на посетителите, историята и значението им за региона, тематични пътеки и практическа информация като настаняване и възможности за хранене. Съвместен фотоалбум (1200 копия) ще покаже специфичните за района етносоциални мотиви. Той ще съдържа 100 снимки, които изобразяват традиции и ритуали, символи, празнични събития, народни носии, традиционно изкуство и инструменти, различни видове интериори и екстериори на къщи. Фотоалбумът ще бъде представен в уникален формат: като отделни пощенски картички, които могат да бъдат извадени от албума и да се използват като такива.

„Каритас България“ търси младежи за международен проект

„Каритас Русе“ търси 16 младежи, които да се включат като млади обучители в проект „Приеми и промени”, в който ...

Взаимните връзки ще включат и заснемане на 10 видеа, които ще бъдат качени на уебсайта на проекта и ще бъдат популяризирани чрез социални медийни канали във Facebook и YouTube. Всеки материал ще е с продължителност от 5 до 7 минути и ще представя специфичното за региона културно и природно богатство.

Партньори са бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе и Асоциация „Триангулум“ от Румъния. Финансиран е по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България, с продължителност 14 месеца (08.09.2018-07.11.2019 г.).

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители