Военната памет вдъхновява ученици в областен конкурс

347
Военната памет вдъхновява ученици в областен конкурс
Снимка: Държавен архив- Русе
В Деня на сухопътните войски – 19 ноември, в сградата на Военния клуб в Русе бяха отличени участниците в областния ученически конкурс на тема „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”. В инициативата, провеждаща се във връзка с националните чествания на 100 години от Първата световна война и участието на България, се представиха 21 ученици от региона. Конкурсът бе под патронажа на областния управител Галин Григоров и се организира съвместно с регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, в партньорство с регионално управление на образованието Русе, държавния архив в Русе и военния клуб. 

Областният управител Галин Григоров награди призьорите в отделните възрастови групи. Победител сред учениците от V до VIII клас е Калоян Чорбаджиев от ОУ „Любен Каравелов“, второ място зае Девора Петкова от ОбУ „Св. Климент Охридски“ в Борово, а трета се класира Александрина Владимирова от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. При по-големите от IX до XII клас първото място заслужи Велико Великов от ОбУ „Св. Климент Охридски“ в Борово, негова подгласничка бе Нурджан Сабриева от СУ „Христо Ботев“, а с почетното трето място бе удостоена Ренета Цонева от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Две могили. На ръководителите, партньорите, журито и другите участници бяха връчени грамоти.

БЧК осигурява на бездомни русенци храна и психологическа помощ

Кризисна трапезария на БЧК отвори врати за бездомни на 19 ноември. Тя ще работи всеки делничен ден от 12:00 до 13:00 часа и се помещава...

Областният управител поздрави участниците и отправи пожелания към тях за здраве и успехи. „Не забравяйте стореното от нашите предци, бъдете достойни техни наследници и съхранявайте родните традиции“, допълни Григоров.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители