Арестувахме двама терористи на Дунав мост

6483
Арестувахме двама терористи на Дунав мост

Турски и чеченски терористи задържаха граничните полицаи на Дунав мост. Мъжете, които нямат връзка помежду си, са издирвани от Интерпол с червена бюлетина. Те са се опитали да влязат в страната ни със семействата си, като представили на граничните власти документи, че са със статут на бежанци, съобщи БНТ. 

В багажа им не са открити съмнителни вещи. 47-годишният Мохмад Гадамоури е от Ингушетия. Преминал границата ни с петте си деца, като обяснил на служителите на реда, че идва в България на почивка.

Паркинг за 500 тира правят до Дунав мост

21 паркинга за тирове ще бъдат изградени на територията на цялата страна. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски при п...

При направената справка обаче се оказва, че чеченецът е издирван за участие във въоръжена престъпна група, която подгототвяла терористичен акт в Ингушетия през 2003 година. Оттогава Гадамоури се е укривал, най-вероятно в Европа.

Терористът е в русенския арест за 40 дни. Компания му прави 29-годишният Еркан Полатер от Турция, срещу който също има повдигнати обвинения, че членува в терористична групировка.

"Гражданинът на Ингушетия е пътувал с документ, издаден от Германия, който удостоверява предоставянето му на статут на бежанец, а гражданинът на Турция също е пътувал с такъв травел документ, издаден от Холандия, заяви Надежда Митева - говорител на Окръжна прокуратура - Русе.

Издирваните терористи ще останат в арест, докато пристигнат документите им за екстрадиране в техните страни.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com