Бойко при бедуините

5289
Бойко при бедуините
Заедно с икономическия министър Трайчо Трайков и дипломат №1 Николай Младенов премиерът ще направи официално посещение в Тунис в края на месеца

Премиерът Бойко Борисов отива при бедуините. Той заедно с икономическия министър Трайчо Трайков и дипломат №1 Николай Младенов ще направи официално посещение в Тунис в края на месеца.

Основната цел на визитата е България да изрази солидарна подкрепа към африканската страна. Това е първото посещение на наш премиер в иначе известната за родните туристи слънчева дестинация.

САЩ ни предоставят най-новите изследвания за добива на шистов газ

САЩ ще предостави на България най-новите изследвания, подробности по технологията и опита при експлоатацията на находищата на газ от ши...

По време на визитата си Борисов ще открие тунизийско Училище за политика, което е съвместен проект с българското Училище за политика, научи "Стандарт" от дипломатически източници.

В новата структура ще се обучават млади тунизийски политически лидери, като методологията и програмата ще са български. Освен това София ще предостави с едногодишен договор наша сграда в Тунис. Делегацията ще има срещи с тунизийския президент, с премиера и с представители на политически партии. Младенов бе на посещение в Тунис през миналото лято.

В програмата на премиера е включено и откриване на икономическо изложение. Тунис от доста време е хитова туристическа дестинация за българина. В тази връзка има вероятност премиерът да обяви и откриването на пряка самолетна линия София - Тунис.

България и Тунис имат широк потенциал за сътрудничество в сферата на минното дело, селското стопанство, леката промишленост, изграждането на оборудване за възобновяеми енергийни източници и туризма.

Бойко спира АСТА

Министър-председателят Бойко Борисов може да оттегли подписа на България под документа АСТА на предстоящото в сряда заседание на Минист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com