Цветанов ще докладва за взривовете

4034
Цветанов ще докладва за взривовете

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще докладва пред депутатите за взрива в складовете за боеприпаси край Петолъчката. 

Министърът, обаче, ще се яви в Народното събрание едва следващата седмица, тъй като до края на тази седмица ще е извън страната.

Броени минути след началото на днешното заседание на НС, от името на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов поиска изслушването да се състои тази седмица, но председателстващият Анастас Анастасов му обясни, че няма как Цветанов физически да направи това.

"Не знаем къде е министърът на вътрешните работи, но настояваме да чуем отговори, тъй като в случая това са отговори, които са дължими на всички, които изпитват опасения във връзка със своето здраве и живот във връзка със съхраняването на боеприпасите", аргументира идеята Найденов.

"Искаме да чуем от този, който е натоварен с отговорността по закон да контролира дейността по утилизацията на боеприпаси, да представи информация във връзка с взрива на 5 юни и да представи какви действия са предприети", каза още той.

Редактор: Георги Иванов

АФП: Корупция. Oръжия от Студената война все още убиват в България

Двадесет години след разпадането на Варшавския пакт, неговите оръжия все още убиват в България, след като липсата на пари и предполагае...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com