Фандъкова: Да изчистим София за ден, но да я пазим цяла година

5959
Фандъкова: Да изчистим София за ден, но да я пазим цяла година
Кметът призова да се почистват градинките и парковете, както и междублоковите пространства

Нека изчистим България за един ден, но да я пазим цяла година. Това призова кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ по повод инициативата "Да изчистим България за един ден", предаде Стандарт Нюз.

Над 40 хиляди души са се включили миналата година, а над 13 хиляди - в традиционното пролетно почистване на София, организирано от Столична община. За предстоящото чистене на 12 май са привлечени и фирми за извозване на едрогабаритен отпадък, той ще отиде в депото във Враждабна.

Фандъкова: Преместването на Студентски град е мечта, но трябват много пари

Столичният кмет Йорданка Фандъкова оцени идеята за преместването на Студентски град като достатъчно атрактивна, но самата тя не знае ...

В рамките на четири дни отпадъците трябва да бъдат обработени. Столичани могат да звънят на тел. 9875555. Кметът призова да се почистват градинките и парковете, както и междублоковите пространства.

По повод асфалтирането на улиците в София Фандъкова каза, че около 20% от заложената програма са изпълнени. На места са завършени и ремонтите на тротоари. Средствата тази година са насочени предимно към вътрешно кварталните улици.

Основните усилия са насочени към строителството на нови детски градини и на нови места. В момента се строят осем детски заведения, а се проектират 40. По думите на Фандъкова проблемът в София идва в резултат на недалновидна политика. Тя посочи, че през 2006 година е имало затворени детски градини. По повод обяснението на бившия кмет Стефан Софиянски, че тогава е имало спад на раждаемостта и не е имало необходимост от детски градини, Фандъкова каза, че това не оправдава изгубването на собственост над сградите.

 

Фандъкова: Трябва да насочим усилията си в приспиване на агресивните кучета

Заловени са 14 от кучетата от глутницата в кв. "Малинова долина". Това съобщи пред Агенция "Фокус" столичният кмет Йорданка Фандъкова. ...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество