Фандъкова: Кандидатурата на София за Европейска столица на културата означава развитие на града

3162
Фандъкова: Кандидатурата на София за Европейска столица на културата означава развитие на града

Кандидатурата на София за Европейска столица на културата е фокусът в третата година от съществуването на програмата „Европа”. Това е фокусът и на програма „Европа 2012”, и на Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на връчването на договорите на бенефициентите по програма „Култура”, предаде „Фокус”.

Кандидатурата на София за Европейска столица на културата означава не само развитие на културата, развитие на града, на инфраструктурата. Това е една кауза, която приехме всички, и която защитаваме, каза тя.

Фандъкова: Няма да допусна ултимативен тон за лифтовете

"Не може да се избегне отговорността в годините назад. Природен парк Витоша се управлява по план и основните територии се управляват от...

Програма „Европа” е една от четирите програми на Столична община, които финансират граждански инициативи. За мен това е гордост, защото, когато започнах работа в общината, имаше програма „Младежки дейности”, която не само подкрепихме и тя продължи да се развива, а създадохме още нови три програми. Те в момента разпределят 3 млн. лева от бюджета на Столична община – средства, придобити от данъци на софиянци, и върнати на гражданите на София за реализация на техните добри идеи, подчерта кметът.

Бюджетът на програма „Европа” е около 450 хиляди лева. 26 проекта са одобрени за финансиране. През четирите години по програмата са подадени 343 проектни предложения, от които 98 са одобрени за финансиране.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество