Комисия разглежда всеки отделен случай за паркирането в София

2722
Комисия разглежда всеки отделен случай за паркирането в София

Няма да се наложи промяна в наредбата за паркирането в столицата, на този етап. Това каза пред Агенция „Фокус” Вили Лилков – общински съветник от „Синята коалиция” и зам.-председател на транспортна комисия в Столичния общински съвет, по повод факта, че според новите правила право на паркомясто в центъра на София ще имат само собствениците на жилища.

Всеки един от казусите за съсобственост на жилище - родители и деца или наематели ще се разглежда от комисия. Тя ще решава всеки един от тези проблемни случаи, които след проверката, която направих, се оказва, че не са толкова много, каза Лилков.

По-малко и по-скъпи места в "синята зона"

"Синята зона" е организация на контрола на движението в градовете, известен отдавна, и това е единственият начин за спиране на приток...

С тълкуване на наредбата и с даване на правото на тези комисии, те ще гледат случай по случай и ще ги решават, каза той.

„Ще се подхожда по следния начин - когато имаме случай на наемател и собственик, собственикът ще може да предоставя правото си на стикер на наемателя; когато става въпрос за съпрузи – единият е собственик на колата, а другият е собственик на жилището – изобщо не става въпрос да се прехвърля собствеността, за да се получи стикер. Напротив – с една декларация съответно собственикът ще прехвърли правото на стикера на собственика на колата”, обясни общинският съветник.

„В тези случаи няма да се наложи да се правят каквито и да било прехвърляния на собственост и когато става въпрос за собственици и наематели, проблемът се решава с декларация от страна на собственика на жилището, че предоставя своето право на наемателя. Има изискване – съответно този, който ще получи това право да има регистрация на съответния адрес и да е регистрирал и автомобила на този адрес, което не се прави толкова трудно, т.е. всякакви страхове, че може да има много големи трудности са излишни”, посочи Лилков.

„Тези проверки се правят от комисия, за да се избегнат фиктивни прехвърляния на права. Често някой може да каже – аз съм наемател на един кой си, обаче да не представи копие на договор, да не е регистриран на съответния адрес и тогава ще започнат фиктивни прехвърляния на правото на стикер. Това, което ми казаха колегите след първия ден, в който хората могат да подават заявления, е че няма толкова много казуси и молби в момента, които да ги затруднят, за да си вършат нормално работата”, каза още Вили Ликов.

Два лева на час за синя зона в София от 1 септември

От 1 септември един час в синя зона струва 2 лв., ще се плаща и за паркиране в събота до 14 часа. Новите правила за паркиране в центъ...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com