Правим музей на розата по френски модел

13999
Правим музей на розата по френски модел

Идеен проект за бъдещ музей на розата в Казанлък ще бъде консултиран с френски експерти, съобщиха от общината в Града на розите, предаде Стандарт нюз.

Първите предварителни консултации щели да се проведат по време на визита на казанлъшката кметица Галина Стоянова и общинари в побратимения ни френски град Грас от 2 до 7 август. Те гостуват по покана на кмета на Грас и сенатор Жан-Пиер Лелю за традиционния празника на жасмина, който се провежда по това време в столицата на френската парфюмерийна промишленост.

Както е известно, в Грас се намира Световният музей на парфюмерията. В него могат да се видят уникални техники и технологии за производство на световни парфюми. Имало и специално оборудвана лаборатория, в която всеки посетител можел да си направи свой парфюм по свой аромат.

Опитът и знанията на френските специалисти ще бъдат особено полезни при изработването на техническата документация на музея на розата, която вече се  подготвя, припомнят казанлъшките общинари.

Редактор: Сияна Любомирова

Дават 1,5 милиона за Долината на царете

Държавата ще отдели директно за социализация, модернизация и инфраструктура на десетина обекти в Долината на тракийските царе 1,5 лев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини