По-малко и по-скъпи места в "синята зона"

4747
По-малко и по-скъпи места в "синята зона"

"Синята зона" е организация на контрола на движението в градовете, известен отдавна, и това е единственият начин за спиране на притока на частни автомобили в историческите центрове на градове. Това каза в БНТ, "Денят започна" Радослав Тошев, председател на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет, по повод влизането в сила на промени в "синята зона" на София от 1 септември.

Датата - 1 септември, за влизане в сила на промените, не е избрана случайно. До тогава ще бъде открит вторият метродиаметър и всичките нови метростанции, както и буферните паркинги за около 3 500 автомобила, което ще облекчи трафика в столицата, добави Тошев и поясни, че местата за паркиране в "синята зона" ще бъдат по-малко, но се увеличава цената им, като целта е подобряване на политиката на паркиране и движение с София.

Синята зона в София става 2 лева

Столичният общински съвет вероятно ще вдигне двойно цените за паркиране в София от левче на два за час в синята зона, която се разширяв...

От днес се подават заявления за винетни стикери за преференциално паркиране в центъра на София. Всеки, който притежава жилище в зоните за платено паркиране, ще може да подаде заявление за получаване на такъв стикер в сградата на Центъра за градска мобилност, съобщи общинският съветник.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com