Местят Алексей Петров в "Овча купел"

9756
Местят Алексей Петров в "Овча купел"

Алексей Петров ще бъде преместен от столичния затвор в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в квартал "Овча купел", реши Софийски градски съд.

До лечението се стига след като от болницата към затвора написаха до съда, че е безпредметно настаняването на Петров при тях, тъй като там не могат да бъдат извършени всички процедури, от които той се нуждае и предложиха той да се лекува в "Овча купел" или всекидневно да бъде извеждан от затвора и воден до там. Мярката за неотклонение на Петров "задържане под стража" няма да бъде променяна и ще му бъде назначена охрана в болничното заведение.

Следващото заседание по делото срещу него ще бъде на 6 август, като очакванията са до тогава да е готова и медицинската експертиза за здравословното му състояние. Тя дори не е започната, тъй като към момента все още няма достатъчно лекари, които да я направят. Съдът обаче реши да изпрати писмо до Окръжна болница с искане да бъде избран ортопед, който да се включи в експертизата и ако това не се случи в 3-дневен срок съдът служебно ще определи кое да е третото вещо лице.

В последните седмици съдът поиска от няколко столични болници да назначат вещи лица, които да участват в експертизата, но към момента само двама души са се съгласили. Причините за откази за участие в експертизата в повечето случаи са свързани с прекалена натовареност на медицинските лица. Според защитника на Алексей Петров адвокат Ина Лулчева лекарите се страхуват да участват в подобна експертиза.

В затвора Петров е лекуван, но засега ефектът е незадоволителен. Той се оплаква от болки в кръста и десния крак, неколкократно е търсил лекарска помощ поради силната болка. Освен това през миналата седмица, Алексей Петров е паднал в района на съда, ударил е един от пръстите на дясната ръка, вследствие на което му е била сложена шина. От информацията, изпратена от болницата в затвора до съда става ясно и, че поради появилата се пареща болка в стомаха, Алексей Петров приема само по-щадящи медикаменти.

Редактор: Георги Иванов

Няма кой да извърши медицинска експертиза на Алексей Петров

Все още няма достатъчно лекари, които да направят медицинската експертиза на Алексей Петров, стана ясно по време на днешното съдебно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com