Няма кой да извърши медицинска експертиза на Алексей Петров

5073
Няма кой да извърши медицинска експертиза на Алексей Петров

Все още няма достатъчно лекари, които да направят медицинската експертиза на Алексей Петров, стана ясно по време на днешното съдебно заседание срещу него.

В последните седмици съдът поиска от няколко столични болници да назначат вещи лица, които да участват в експертизата, но към момента само двама души са се съгласили. Причините за откази за участие в експертизата в повечето случаи са свързани с прекалена натовареност на медицинските лица. Според защитника на Алексей Петров адвокат Ина Лулчева лекарите се страхуват да участват в подобна експертиза.

От болницата към затвора пишат до съда, че е безпредметно настаняването на Петров при тях, тъй като там не могат да бъдат извършени всички процедури, от които той се нуждае, за това се предлага той да се лекува в Болницата за физикална терапия и рехабилитация в Овча купел или всекидневно да бъде извеждан от затвора и воден до там.

В затвора Петров е лекуван, но засега ефектът е незадоволителен. Той се оплаква от болки в кръста и десния крак, неколкократно е търсил лекарска помощ поради силната болка. Освен това през миналата седмица, Алексей Петров е паднал в района на съда, ударил е един от пръстите на дясната ръка, вследствие на което му е била сложена шина. От информацията, изпратена от болницата в затвора до съда става ясно и, че поради появилата се пареща болка в стомаха, Алексей Петров приема само по-щадящи медикаменти.

Съдът прие днес съставените веществени доказателствени средства, направени по СРС-тата, документирали разговорите между Пламен Устинов и Алексей Петров, както и предоставените от защитата на Алексей Петров 4 тома, в които се съдържа копие от жалбата на Алексей Петров срещу вътрешния министър Цветан Цветанов пред Комисията за защита от дискриминация.

Редактор: Георги Иванов

Алексей Петров: Очаквам да ме убият

Алексей Петров направи поредното си гръмко изказване в съда. По думите му нещата отиват много на зле за него и вече очаква всичко, вкл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com