Новини или Novini - картината на печата за 31 октомври

5637
Новини или Novini - картината на печата за 31 октомври
Снимка: iStock/Guliver

В последния на октомври, който се пада Хелоуин, страниците на вестниците са изпъстрени с подробности за жестокото убийство, станало в ж.к. "Надежда" в София и войната по пътищата... Ето кои са най-важните новини във вестниците тази сутрин.

Вестник "Сега"

Изданието поднася подробности за далаверата с предоставянето на българско гражданство. Добре, че скандалът избухна, за да разберем колко ценно е да си българин. Следва анализ за неразумността на българските шофьори. От ДАБЧ са прави - като се убиваме по пътищата трябва да набавяме българи по друг начин.

Вестник "24 часа"

Верен на практиката си всекидневникът предоставя обилна информация за кървавото убийство, станало в ж.к. "Надежда". Подходящо четиво за онези от вас, които искат да пропуснат закуската. Ако имате желание да се лишите и от следващото хранене може да прочетете мнението на Станишев, който не се колебае да използва ситуацията политически. 

Вестник "Труд"

Ако съпругът ви е добър човек и сте благодарни, че сте извън черната статистика за насилието над жени у нас, в. "Труд" ви предупреждава да не бързате да се радвате със заглавието "Мрем 6 години по-рано от другите народи в Европа." Изданието се реваншира с културен полъх и ни разказва как държавите подкрепят авторите, които творят на роден език. България, разбира се, не е сред тях (да не сте побързали да се радвате). 

Вестник "Монитор"

Вестникът припомня, че всяка пета жертва на изнасилване е убита. Спете спокойно, деца - важното е да не приемаме разни гей конвенции, а статистиката за малтретираните жени винаги се чете. Следва добрата новина, че метрото между станциите „Сердика“ и „Васил Левски“ ще бъде спряно през уикенда. Една добра възможност да се разходите и да инспектирате ремонта на Центъра.

Екипът на Actualno.com ви пожелава ден, изпълнен с добри новини и да не забравяме, че всеки от нас може да допринесе за това!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com