Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как за секунди да почистим секундното лепило?

15 май 2024, 14:32 часа

Как за секунди да почистим секундното лепило - как да премахнете засъхналия материал от кожата за секунда

По правило реагентът попада по ръцете ви - той буквално изяжда горните слоеве на дермата, отказвайки да бъде почистен дори след продължително механично премахване. Ако струя гореща вода, нанесена заедно с набор от парцали и четки, не даде особен резултат, човек трябва да използва правилно избран разтворител.

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Слънчогледово масло

Първият, най-простият вариант за отстраняване на секундното лепило от повърхността, е използването на обикновено слънчогледово масло. Неговата роля могат да играят и други мастни субстанции – сметана, фармацевтичен вазелин, както и твърда или течна козметика. Такива вещества омекотяват лепилните филми за няколко минути, след внимателно предварително триене.

Алкохол

Отлично средство за отстраняване на секундното лепило, особено ако е под формата на компрес върху марля, памучен тампон или обикновен парцал. Домакинският оцет може да се похвали с подобен ефект, но трябва да се използва много внимателно поради опасност от изгаряне.

Секундното лепило ще изчезне за нула време, ако го почистите така...

Перилен препарат

Гел за съдове, прах за пране, твърд или течен сапун - буквално всичко ще свърши работа. За да ускорите процеса, трябва да приготвите гореща сапунена баня и да поставите ръцете си в нея за 10-15 минути. През определеното време втвърденият цианоакрилатен филм омеква значително.

Разтворител

Традиционен ацетон - нанася се върху гъба или памучен тампон и след това се втрива в засегнатата област. Понякога, за да се подобрят параметрите на производителността на дадено вещество, е необходимо третираната зона да се покрие с лейкопласт. Ролята на негов аналог играе лакочистител, който също се състои от наситени кетони.

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Силиконова грес

Силиконовата грес е предназначена за създаване на водоустойчиви слоеве. Майсторите обаче откриха, че той има и други също толкова важни и полезни свойства.

Димексид

Противовъзпалително лекарство, което се предлага в асортимента на всяка голяма верига аптеки. Не дразни кожата, но върши отлична работа за премахване на секундното лепило. Използва се както под формата на компреси, така и чрез метода на банално физическо триене. За да увеличите ефективността на продукта, можете да покриете третираната част от кожата с фолио за 10-15 минути.

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес