X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 23 септември

3501 1
photo of Новините: Най-важното за деня, 23 септември
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 23 септември.

ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ЗАРАДИ ФАЛИТА НА БРИТАНСКИЯ ТУРОПЕРАТОР "ТОМАС КУК"?

Правителството на Великобритания и британският орган по гражданско въздухоплаване, който ще поеме управлението на "Томас Кук" след фалита, са предприели всички стъпки, така че британските и не само, коитос а резервали своята почивка чрез "Томас Кук", да бъдат върнати обратно по домовете си.

МАНОЛОВА: ЩЕ РАБОТЯ ЗА ГРАД БЕЗ ПЕРИФЕРИЯ

Мая Манолова представи предизборната си програма.

БОЙКО БОРИСОВ: СТРАНАТА НИ УСИЛЕНО ВЪРВИ КЪМ ЕВРОЗОНАТА

"Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента", заяви премиерът Борисов на откриването на 75-ото издание на Международния панаир на който се представят най-новите открития в сферата на машиностроенето, енергетиката и дигиталните технологии.

КОЙ БЕШЕ ПРОФ. ЮЛИАН ВУЧКОВ?

Юлиан Димитров Вучков е роден на 31 януари 1936 година във Варна. Средното си образование завършва в Хасково, а по-късно и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките на тема "Българската драматургия (1878 – 1944)".Завежда кабинет по режисура в Творческия дом на актьора през 1959 – 1969, а от 1969 до 1990 е главен редактор на списание "Театър".

РУСКО ОРЪЖИЕ МОЖЕ ДА ПРЕВЪРНЕ САЩ В НЕОБИТАЕМА ПУСТИНЯ

По всичко личи, че в случай на ядрен конфликт, Москва би искала да попълни своя арсенал и да разшири възможностите да сложи край на цивилизацията, пише Себастиен Роблин в статия за американското списание The National Interest.

ТАНЕВА: НАД 26 ХИЛ. БЪЛГАРСКИ СТОПАНИ ЩЕ ПОСТРАДАТ, АКО СЕ НАМАЛИ ОБВЪРЗАНОТО ПЛАЩАНЕ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева се срещна с Юлия Кльокнер, федерален министър на земеделието, храните и защита на потребителите на Германия в рамките на неформалното заседание на Съвета на ЕС по земеделие в град Хелзинки, съобщиха от министерството на земеделието и храните.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители