Община Самуил обяви бедствено положение

2876
Община Самуил обяви бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Община Самуил в Разградска област обяви бедствено положение от 10 часа днес до 10 часа утре, съобщи кметът д-р Бейтула Сали.

Основната причина е, че няма достъп до половината населени места в общината. Почистващите машини не успяват да се справят с навяванията в множество участъци.

Движението на влаковете е прекъснато в 3 жп участъка на страната

Поради усложнената метеорологична обстановка е преустановено движението на влаковете в 3 железопътни участъка на страната. Причинит...

Сред селата без достъп са Голям извор, Ножарово, Хърсово, Владимировци и Кривица. Между Владимировци и Здравец тази сутрин са закъсали два микробуса – единият снабдявал с хляб, другият събирал млякото в района. Очаква се до час – два да бъдат извадени от преспите, предаде Дарик.

Втори ден в общинския център няма вода, както и в селата Голяма вода, Хума и Хърсово – каза още д-р Сали. Причината е авария в електроснабдителната система, която захранва помпите, и фактът, че екипите на „Енерго Про“ не успяват да стигнат до мястото на аварията. Ваканцията за учениците в община Самуил е удължена с два дни, ако времето се оправи, те ще са на училище в четвъртък.

Сложна е обстановката и в община Лозница – съобщи заместник областният управител Нурие Црънгалова. Общинската пътна мрежа е затворена. От ОД“Пожарна безопасност и защита на населението са изпратили МТЛБ, с което да бъдат транспортирани шестимата болни на хемодиализа от община Лозница – трима са от общинския център и по един от: Чудомир, Ловско и Градина. Те ще останат за по-дълъг период в лечебното заведение поради усложнената обстановка – каза Црънгалова.

Тя съобщи, че недостъпно е и село Костанденец в община Цар Калоян, там роторна машина ще пробива пътя.

Ето къде е паднал най-много сняг

През нощта най-голяма е била снежната покривка в Свищов 44 см. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология...

Освен селата в Самуилско, без вода са и Черковна и Ясеновец в община Разград, а без ток – Черковна и Манастирци в община Лозница.

Дежурният в Областно пътно управление съобщи, че вече е отворен пътят Юпер – Бисерци, но останалите затворени от сутринта шосета продължават да са забранени за движение. Очаква се съгласуване с пътното управление в Русе за отваряне на пътя Разград – Русе. Обмисля се също обявяване на обходен път към Шумен – през Търговище, който на практика от вчера се ползва от шофьорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com