Пускат лифтовете на Витоша

8612
Пускат лифтовете на Витоша

До две-три седмици лифтовете на Витоша ще бъдат пуснати след като просеките бъдат разчистени от държавното горско стопанство, предаде БГНЕС.

Концесионерът на съоръженията "Витоша ски" АД ще поеме разходите по прочистването. До такъв компромис стигнаха на среща днес кметът на София Йорданка Фандъкова, представителите на "Витоша ски" Петър Петров и Радослав Велев и зам.-изпълнителният директор на Агенцията по горите Красимир Каменов.

Засега все още не е ясна точната сума. Няма да се правят нови просеки, а само ще се разчистят съществуващите, увериха участниците в срещата. По думите на Каменов до подобен компромис е можело да се стигне още по Коледа, но среща така и не се състояла.

Концесионерът спря съоръженията преди началото на предишния зимен сезон с обяснението, че не може да ги поддържа безопасни, ако не се промени законът. Вчера Фандъкова предупреди, че ще се обърне към съда, ако фирмата "Витоша ски" не пусне лифтовете, които стопанисва по силата на договор, сключен през 2007 г. със срок 25 години.

Редактор: Ая Косарова

Турция предлагала помощ срещу пожара на Витоша

Външният министър на Турция Ахмед Давутоглу е разговарял с българския си колега Николай Младенов по време на пожара на Витоша минала...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com