Слънчева сряда

3529
Слънчева сряда
Снимка: Getty Images / Guliver

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното. Съществена промяна на времето през следващото денонощие не се очаква.

През нощта ще е ясно, а минималните температури сутринта ще са между -1° и 4°, по Черноморския бряг до 6°-8°.

Времето ще е предимно слънчево и почти тихо

Над страната ще е предимно слънчево и почти тихо. В сутрешните часове по поречието на Дунав и на места по Черноморието ще има мъгла или...

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и тихо. Но в предобедните часове на отделни места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София 15°.Това е прогнозата за времето съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

И по Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът съвсем слаб. Максималните температури ще са 15°-16°. Температурата на морската вода вече е 13°-14°. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала.

Със съществуващата температурна инверсия в сутрешните часове в планините ще е най-топло. През деня ще е слънчево. Вятърът по билата ще е слаб до умерен от североизток-изток. Дневната температура на 1200 м.н.в. ще достигне 15°-16°, на 2000 м. около 9°-10°.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В планините ще е слънчево и по-топло. Температурите ще са почти без промяна - минималните между минус 1° и 4°, максималните между 14° и 19°. В събота ще духа слаб северозападен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи. Дневните температури ще се понижат слабо.

Днес над страната ще преобладава слънчево време

Днес над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Преди обяд на места,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com