София е блокирана

8603
София е блокирана

Десетките хиляди протестиращите в София вече са на Орлов мост и движението в центъра е напълно блокирано, предаде БГНЕС.

Групи от хора продължават да прииждат и да се присъединяват към множеството. Многохилядното шествие от Президентсвото се върна до Народното събрание, а от там всички тръгнаха към Орлов мост. От едната страна на моста, между двата орела младежи издигнаха транспарант "Бъдеще за младите", а от другата страна на моста плакатът гласи: "Признайте, за да се прости и продължи". По средата на Орлов мост група хора, с викове "Българи юнаци" се обявяват за по-добър живот и развяват огромен трибагреник.

Протестът за сега протича цивилизовано, без провокации. Веят се национални знамена, виждат се плакати "Стига капитализъм, стига грабене". Основните искания са срещу енергийните монополи, иска се съд и за управлението на Борисов.

В същото време стотици роми блокираха Околовръстния път на София и така движението към магистрала "Люлин" и столичните квартали "Люлин" и "Филиповци" е невъзможно. Председателят на “Евророма” Цветелин Кънчев, който е на барикадата, обяви, че до 13 часа ще бъдат пропускани единствено линейки.

Ромите се включиха за втори пореден ден в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, те блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция. Два флага бяга издигнати от недоволните роми – този на столицата “Расте, но не старее” и знамето на ЕС.

Невиждана масовост: Над 40 000 варненци изригнаха срещу управлението

"Това е най-масовият протест в града. Тук има поне 40 000 души. Подобно нещо не съм виждал в нашия град". Това каза един от полицаите,...

Над 3000 души пък излязоха на пътя София-Кюстендил и блокираха движението по трасето в двете посоки между пътните възли Даскалово и Драгичево край Перник.

Хората скандират "Долу монополите!" "Българи юнаци!". Множеството издига искания за програмно правителство и отпадането на член 2 и 6 от Конституцията. Движението на пътен възел Драгичево е ицяло блокирано.

Полицията охранява протеста и няма спречквания, дори протестиращите аплодираха полицаите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com