X
 
 

Според Михаил Константинов не е прониквано в архива на НАП

3027 6
photo of Според Михаил Константинов не е прониквано в архива на НАП
Снимка: БГНЕС
"Проникнато е в един от сървърите на НАП, където е имало най-различни работни файлове на служители. Това не е архив. В архива, за който ние отговаряме, не е прониквано”. Това заяви проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване", в интервю за bTV.

След направения пробив хакерът е успял да влезе в сървъра. Той е на мнение, че именно 20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив стои зад хакерската атака и "това е почти безспорно".

Пълен одит на информационните системи на НАП

Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите започна от вчера. Одитът ще бъде извършен с помощта на външна ...

"Той най-вероятно ще си признае и ще мине на минимума”, каза проф. Михаил Константинов. По думите му всяка система може да бъде пробита, но въпросът е "да не бъде пробита левашки", както е станало в случая с НАП. „Когато човек стане надменен и мисли, че знае всичко, се издънва. Когато хора от този тип действат, те го правят от желанието да покажат колко са добри и гениални. Така правят елементарни грешки”, коментира още проф. Михаил Константинов по адрес на човека, който стои зад хакерската атака.

Той също е открил изтекли данни за себе си, но не пожела да разкрие какви са те с думите, че е „нищо особено”.

Междувременно пред Нова телевизия IT експертът Светлин Желев каза, че се надява "някой да даде отговор на въпроса какъв е бил механизма на проникване в базата данни на НАП, как е бил осъществен целия този пробив. Но според мен момчето, което бе задържано, няма вина. При такива течове на данни обикновено хакерите се опитват да търгуват с тях, а не да ги пускат за безплатно сваляне в интернет. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия

",Тук има и друго нещо много важно - имената и ЕГН-тата са една страна, обаче има и друга много критична маса, като например IP адресите. Чух също така, че в изтеклите данни има 800 хиляди имейл адреса, които са невероятно богатство за всякакви злоупотреби", обясни Желев.

По декларация: Горанов живее в дарено жилище, но печели от наем

Доход от наем е декларирал финансовият министър Владислав Горанов – човекът, който всъщност отговаря за контрола на работата на р...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Мишо, хайде вече да си подаваш оставката.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Маймуняка се изпразни !
 • българин 1 българин преди 4 седмици Профил на трол?
  КОЙ днес вярва на модерните професорчета и генералчета, добър ден да ти кажат трябва да погледнеш слънцето, а този дърт дърдорко, специалист по всичко, надмина по словоблудство и професорчето божо, лека му пръст, годините не прощават никому, колкото повече остарява човек повече изтрещява и оглупява, а този отдавна е минал разумната границата.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ами затова сме на това дередже! Защото никой не вярва на професионалистите и все гледа да изклинчи! Правилата за защита на информацията съществуват именно защото са необходими - трябва да се спазват! Средствата за защита трябва да се внедрят! Но не! Вие слушате "специалисти", които и една система за защита не са инсталирали през живота си! Специалисти по разтягане на локуми пред телевизи виж още ›› онната аудитория!
  : 3 !
 • ciklop50 1.2 ciklop50 преди 4 седмици Профил на трол?
  1.- Преди да стане Циклоп, този психично болен мутант - ciklop50 беше СТРАНДЖАТА а сега е "българин" !
  : 2 !
 • ciklop50 1.3 ciklop50 преди 4 седмици Профил на трол?
  1.- Преди да стане Циклоп, този психично болен мутант - ciklop50 беше СТРАНДЖАТА а сега е "българин" !
  : 2 !
Последно в Актуално