Страст към сапунките предизвика пожар

2108
Страст към сапунките предизвика пожар

Страстта към ТВ-сериалите на домакиня от старозагорско село е предизвикала пожар. Тази любопитна подробност разкри комисар Стоян Колев, шеф на старозагорската областна дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, предаде Стандарт нюз.

Жената сложила в един голям съд под един навес  в двора да вари компоти, за да се стерилизират и влязла да си гледа любимия сериал. Не е ясно български или турска ТВ-поредица е гледала нашенката, но известно е, че някои от тях продължават и по 2 ч.

Голям пожар гори край Благоевград

Голям пожар гори край село Падеш до Благоевград, предаде БГНЕС. Огънят избухна към 16 часа, тръгнал от сухи треви от дерето, след коет...

Докато съпреживявала с любимите си герои, оставеният без надзор огън обхванал сушината  и се прехвърлил и в двора на съседите. Казват, че именно те забелязали пламъците и отделили от екрана телеманката.   Това според комисар Колев е само един от многото примери на нехайство и човешка небрежност, които са причина за 90 на сто от пожарите това лято в Старозагорско.

Статистиката преди традиционната седмица на пожарна безопасност показвала, че от началото на годината в областта са бушували близо 3 000 пожара – общо 2 915, с близо 600 повече в сравнение с цялата 2011 г. Големите пожари, общо 282, погълнали къщи, постройки, имущество, животни, също били с 59 повече от миналата година.  

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com