X
 
 

Теменужка Петкова: Енергийната система е стабилна и готова за зимата

761 5
photo of Теменужка Петкова: Енергийната система е стабилна и готова за зимата
Снимка: БГНЕС
Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимния период. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова при посещението си на новия диспечерски център, базиран в енергийното управление „Юг“ в Пловдив, предаде БНР.

Министър Петкова подчерта, че вече са приключили проверките на трите електроразпределителни дружества и Електроенергийния системен оператор преди началото на зимата. „Категорично мога да кажа, по първоначални данни системата е стабилна и трите електроразпределителни предприятия и ЕСО имат готовност да посрещнат есенно-зимния сезон“, беше категоричен министърът.

Готови сме за студовете, смята енергийният министър

Готови сме да посрещнем есенно-зимния сезон спокойни. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, на пресконференция днес (...

Два проекта за повече от 5 милиона евро са реализирани от Електроенергийния системен оператор за модернизация и контрол, като по този начин се допринася за сигурността на доставките и качество на услугата. „Тук в Пловдив се намира един от петте опорни пункта в страна, на база на които ще може да се осигури допълнителен резерв по отношение на системата. От тук ще може да се управлява системата дистанционно. По този начин ще можем да пестим и време. Ще могат и повредите да се отстраняват дистанционно, съответно и разходите ще бъдат по-малко“, обясни още министър Петкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тази жена отдавна трябваше да е в ЗАТВОРА .... Комунистка дясната ръка на Румен Овчаров ,това е Теметужа
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  И Курнела трябваше да е с тях.
  : 3 !
 • Шминке Англия-Чехия-САЩ 2 Шминке Англия-Чехия-САЩ преди 1 месец Профил на трол?
  след 31.10.2019 няма да има шминке , защото маскарадата пада . Колкото и да са филмчета от Татотво-временя по главните телевизионни канали, капут на шминкето си е капута на шминкето .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А дали дистанционно ще могат да се командват янсените на силовите трансформатори ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ще може!
  : 2 !