Врачки декларират стотици хиляди левове доходи

9281
Врачки декларират стотици хиляди левове доходи

Гадателка се нареди сред големите данъкоплатци в България с доходи от неколкостотин хиляди лева. Общо 38 са предсказателките, които са вързали касовите си апарати с Националната агенция за приходи и предават в реално време данни за оборота си, предаде БЛИЦ.
Най-много легални гадателки има в София - 9, а на второ място се нарежда Велико Търново с 6, сочат данните на НАП. В условията на криза най-многобройни са магазинчетата за продажба на разнородни хранителни стоки, следвани от питейните заведения. Техният брой е съответно 36 133 и 18 209, при положение че общо за страната 319 810 касови апарата са вързани с НАП и предават данни за отчетените обороти, информира "Стандарт".

Сериозен бизнес развиват и заложните къщи. В цялата страна те са 1084, което е над два пъти повече от пицариите, чийто брой е само 443. В София след хранителните магазини (3832 обекта) се нареждат тези за дрехи (3619 обекта), обектите за медицински услуги (2932 броя) и едва след това са питейните заведения (2739).
В НАП има специално звено, което следи в реално време данните за отчитаните обороти и определя за проверка рисковите търговци.

Например за проверка може да се набележат търговците с подозрително нисък оборот от 20-100 лв. на ден, които в същото време отчитат сериозни разходи. Подозрителни са и търговци, които отчитат с 15-20% по-ниски обороти от фирмите в същия бизнес и населено място. За три месеца, откакто всички са вързани с НАП, вече 30-40 хил. търговски обекта са проверени от данъчните, което води до изваждане на светло на огромни обороти.

Редактор: Яна Баярова

От НАП напомнят на българите с имоти в Гърция, че дължат данъци за тях

На интернет страницата на НАП www.nap.bg българските граждани, които притежават имоти в Гърция, могат да намерят полезна информация з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com