Все по-малко сигнали за бездомни кучета

10496
Все по-малко сигнали за бездомни кучета

С 1/3 са намалели сигналите за ухапани хора в София през май в сравнение с април. Това сочи отчетът за извършената работа на общинското предприятие "Екоравновесие". Около 26 души са пострадали от зъбите на четириногите за този период, предаде Стандарт нюз.

Сигналите за бездомни кучета като цяло намаляват, похвалиха се от "Екоравновесие". През май 1023-ма души са се обадили да съобщят за бездомно четириного, което е спад с 40% за един месец. Броят на заловените за обработка и кастрация кучета през май е бил 546. От тях две трети са обработени в приюта в Сеславци, а останалите - в Горни Богров, Илинден и Лозенец.

Столичани изхвърлят 15 000 домашни любимци годишно

 Близо 15 000 домашни любимци годишно се изхвърлят на улицата в столицата, твърдят от Българския ветеринарен съюз. Според тях:"Масово ...

За миналия месец в приюта в Сеславци са починали осем бездомни кучета, а 30 са били осиновени, най-често от организации от чужбина. Същевременно в приюта е изградено обособено място за разходка на животните.

За май "Екоравновесие" е изхарчило 60 000 лева, като 37 878 лева са за материални разходи, от които 17 283 лв. са за кастрационните центрове на неправителствени организации. От началото на юни екипите от ловци на бездомни кучета са увеличени на седем, съобщи директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков. Министерството на отбраната е дарило четири автомобила за оборудването на бъдещите екипи на "Екоравновесие".

В края на юли ще се разгледат офертите за изграждането на приюта от отворен тип за 2000 кучета край село Горни Богров, каза Нина Макарова - директор на дирекция "Околна среда" в Столичната община. Срокът за изграждането на първият етап - за 1000 кучета, ще е три месеца, след подписването на договора с класираната фирма. Предстои изготвянето на наредба за намаляването на популацията на безстопанствените кучета.

От заловените в кв. "Малинова долина" след инцидента с проф. Ботьо Тачков 23 кучета 19 продължават да стоят в приюта в Сеславци. Предписанието на агенцията по безопасност на храните за евтаназирането на бездомните кучета все още е в процес на обжалване на втора съдебна инстанция.

"Екоравновесие" оскъпило до 300 лв. "грижите" за бездомно куче

Значително е поскъпнала "грижата" за бездомно куче от общинската фирма „Екоравновесие" . Това става ясно от таблица с данни за т...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com