X
 
 

БСП иска да кръстят булевард или площад на Стефан Данаилов

3457 3
БСП иска да кръстят булевард или площад на Стефан Данаилов
Снимка: НАТФИЗ
Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия на местния парламент.

Тя започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември. Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София. Веднага след сесията Калоян Паргов се прости с легендата.

България си взе последно сбогом със Стефан Данаилов (ГАЛЕРИЯ)

Вселена, верен приятел, неповторим актьор, талант, национално богатство, будител, добър и прекрасен човек, помагащ на околните. Така бл...

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него", каза Паргов, след като отдаде последна почит пред Маестрото и поднесе съболезнованията си на близките му.

"Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават", добави социалистът.

По време на днешната сесия на СОС Паргов, който е член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, предложи също в рамките на следващата година да бъде обсъдена и реализирана идеята за поставяне на барелеф или бюст-паметник на Стефан Данаилов на подходящо място в столицата.

"В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност", каза Паргов.

Отиде си Стефан Данаилов

На 76-годишна възраст почина актьорът Стефан Данаилов. Новината беше потвърдена с публикация във Facebook страницата на Народния театър...

"Освен именуването на булевард или площад и поставянето на барелеф или бюст-паметник, да помислим дали Столична община не може да организира конкурс или да връчи награда на името на Стефан Данаилов. С Ламбо си отиде цяла епоха от българската култура. А ние сме призвани да направим така, че поколенията да знаят за нея и да я помнят", обясни той.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Наистина трябва да има нещо трайно, именувано на СД. Може би някоя учебна зала или сцена в НАТФИЗ.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Да си кръстят някоя квартална партийна организация но, и това е прекалено. Аз лично не бих си кръстил и кучето на тоя номенклатурчик!
  : 7 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  1.1. Кучето в случая си ти.
  : 2 !
Св. преподобни Атанасий Изповедник
Св. преподобни Атанасий Изповедник

Преподобният Атанасий се родил в град Константинопол от благочестиви родители. Те живеели богоугоден живот и били много богати. От дете той се...

Последно в Актуално