Големи промени на трафика в София от март

5434
Големи промени на трафика в София от март

Очакват ни големи промени в достъпните маршрути, по които пътуваме всекидневно до работа. Строежът на метрото ще наложи затварянето на някои големи улици и булеварди в центъра на София, пише Стандарт.

"Патриарх Евтимий" и "Васил Левски", ще станат двупосочни. По други като булевардите "България" и "Цар Борис III" трафикът ще се движи нормално.

Театър "Зад Канала" ще се сдобие с метростанция в непостедствена близост, което налага промяна на движението в района.  Площадката е разположена до западното платно на "Янко Сакъзов", а движението е по източното. Обходен вариант е ул. "Силистра" в посока център към "Евлоги Георгиев".

На "Попа" вече са поставени временните заграждения. Там движението ще се промени през март, като "Патриарх Евтимий" стане двупосочна. Тогава лентата за паркиране ще се затвори.

Площадката на станцията до НДК в момента заема северния и южния тротоар, около двореца. "Работи се по инженерната мрежа. След реконструкцията тролеят ще се премести и ще влезе в подлеза на НДК", а "Левски" ще стане двупосочна", уточнява шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев.

Заради строежа на станцията до Медицинска академия пък ще бъде изграден обходен път, който ще минава около площадките. Когато той бъде готов, ще се затвори ул. "Георги Нови Софийски".

На булевардите "България" и "Иван Гешов" станцията на третата линия на метрото се изгражда на северозападния ъгъл на кръстовището. Входовете на подлеза, който се намира там, ще станат входове и за метростанцията. "Строи се извън платното и затова движението по "България" няма да се променя, само тролеят ще се движи двупосочно по улицата успоредна на булеварда", посочи още Братоев.

Станцията, която се строи на бул."Цар Борис III" и ул. "Житница" е една от най-сложните, тъй като ще е на три нива. Въпреки това движението по булеварда няма да се променя, в определени моменти ще се ползват локалите.

Предстои още един ремонт на пространството около НДК

Настоящият ремонт на пространството около НДК трябва да приключи до края на ноември. След него обаче се подготвя друг проект за реновир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София