X
 
 

Манолова и Фандъкова се препънаха взаимно в злободневни въпроси

3970 14
photo of Манолова и Фандъкова се препънаха взаимно в злободневни въпроси
Снимка: колаж на Actualno.com
С взаимни прекъсвания и надговаряне премина дебата по Нова телевизия между основните претендентки за кметския стол в София Йорданка Фандъкова (ГЕРБ и СДС) и Мая Манолова (издигната от инициативен комитет, подкрепена от БСП). Конкретен пример - Фандъкова така и не отговори в какъв мащаб е обезщетението на собственици на терени на невралгични места, а Манолова не обясни как хем ще обезщетява такива собственици, например от "Обеля" и "Надежда", с имоти в Северна София, и хем ще гради жилища за млади семейства там.

Най-напред двете се похвалиха с най-важното сторено досега от тях: "Гордея се, че за 14 години в политиката не съм сменила приятелите си. Не се гордея с организацията на ремонта на "Графа", каза кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя беше категорична, че никога не се е стремила към власт и позиции и на изборите след 10 дни ще се бори за доверието на софиянци.

Одобрила ли е концесия без точни изчисления Столична община, ощетила софиянци с десетки милиони?

Столична община не разполага с никакви изчисления и разчита изцяло на честната дума на общински съветник по концесионна сделка. Това ст...

"Гордея се с това, което направих като омбудсман за разрешаване на проблемите на хората. Гордея се с това, че сама взимам решенията си, нямам ментор, отговарям пред съвестта си и пред гражданите. Срамувам се от това, че понякога закъснявам", каза Манолова.

Двете коментираха и темата за замърсяването на въздуха. "Общината няма нито една станция за измерване на замърсяването на въздуха. Скоро ще се налага да плащаме три пъти за чист въздух. Първо – заради имуществените санкции, които Еврокомисията ще наложи на България. Второ - за мерки за подобряване качеството на въздуха. И трето - за лекарства за нашите деца", коментира Манолова. Според нея трябва да се предприемат мерки срещу горенето на отпадъци, да се сменят инсталациите, които замърсяват околната среда и редовно да се мият улиците. "Енергийните помощи не трябва да се дават в дърва и въглища. Трябва да се въведе и бял билет – безплатен градски транспорт в дните с най-мръсен въздух", каза още Манолова. Фандъкова пък смята, че градският транспорт трябва да стане още по-привлекателен, за да се използва от повече хора. "Относно отоплението на битово гориво – по мое настояване беше променен законът и бяха въведени стандарти за дърва и въглища, от МОСВ подготвят документацията", заяви настоящият кмет.

Манолова нападна Фандъкова за обществените поръчки, обвини я, че се печелят от приятелски кръгове и че сама е подменила екипа си, който уж бил най-добрият, като визираше смяната на заместник-кметове и по-конкретно обвинения за ремонта на "Граф Игнатиев" Евгени Крусев. "Вие работите с икономически силните", каза още тя. Фандъкова я контрира, като попита колко сигнала е внесла Манолова по въпроса в прокуратурата, а бившият омбудсман не отговори, но почна да вади документи за чистенето на Община Искър, които, по думите ѝ, Фандъкова прикрила.

Манолова атакува още за безплатните паркоместа за роднини, приятели и бизнесмени, като каза, че са стотици и попита Фандъкова дали ще ги премахне. Кметицата отговори, че е лъжа, че са стотици и каза, че такива карти с разрешения се получават само от организации и ведомства. Двете съобщиха, че кампаниите им се финансират, съответно на Фандъкова – от партийните субсидии на ГЕРБ и СДС, а Манолова – с граждански средства и дарения. Според Манолова управлението на столицата в момента не е дясно, а според Фандъкова – зад досегашния омбудсман има много сенки. Манолова не отговори на Фандъкова за коя листа с общински съветници ще гласува.

Кандидат-кметове в сблъсък как София да се справи с транспортните проблеми (ВИДЕО)

Петима основни кандидати за кмет на София се включиха в дебат за проблемите в транспорта в столицата. Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), Мая М...

В дискусията преобладаваха въпросите без отговор и липсата на чуваемост, защото опонентките говореха предимно една върху друга. Проследилите дебата вероятно са се почувствали ощетени откъм конкретни отговори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако не изгоним Червената Чума, руските еничари, като Борисов, Нинова, Доган, Сиктеров и т.н., няма да изпълним завета на Левски за Чиста и Свята Република! Да не забравяме най-важното-предстоящи общински избори. Началото на залезът на две от основните дружки на Баце-султан Ердо и орбан е факт. Изгубиха съответно Истанбул и Будапеща, иде ред на София. Арх. Борислав Игнатов-КМЕТ! Прочетете споделено виж още ›› то от водачът на листата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Методи Лалов и дори най-запалените фенове на Данчето на Бочко и сестра ГАЛЕВА няма да намерят и едно меж думетие да възразят. https ://frognews.bg/novini/metodi-lalov-edna-fasadna-protsedura-shte-troposat-glaven-prokuror-koito-ste-sanuvali.html Да припомним и за “светлото минало” от борческият период на бмб. Как може който и да е със себеуважение да се постави в услуга на доказалото се кат мутро-милиционер Банкянското слънце. - https ://offnews.bg/balgaria/kakvo-kazva-tcru-za-bojko-borisov-61881.html
 • лева резба, десен крачол.... 7.1 лева резба, десен крачол.... преди 1 месец Профил на трол?
  Поредното ФЕЙК бълнуване на един болен ГМО мозък от Драгалевската лаборатория на дрУгАрЕ ЛОСТОВ!!!
  : 24 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Балотаж между арх. Игнатов и Б.Бонев. Това е София. Столицата не е червената кака Мая Фандъкова(ВИС2 - братя Галеви) с/у Йорданка Манолова (СИК- братя Маргини)
 • Питане на един тАпАнАрь-ДЕБИЛ от льошия мат'рияль 6.1 Питане на един тАпАнАрь-ДЕБИЛ от льошия мат'рияль преди 1 месец Профил на трол?
  Това на Марс ли ще стане...?
  : 22 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Нещата са ясни - арх.Игнатов е човека!
 • Рънърса от СЦЗ 5.1 Рънърса от СЦЗ преди 1 месец Профил на трол?
  К'ъфь човек е тоя бе...не виждаш ли, че е от БЕЗПОЛОВО СЪЩЕСТВО!!!
  : 22 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не ги щем тези! Искаме Игнатов! Той ще е кмет на София!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  разбира се, че ще е Игнатов ...
  : 12 !
 • Винету-ець деее...налЕегайте си парцалкитеее...! 4.2 Винету-ець деее...налЕегайте си парцалкитеее...! преди 1 месец Профил на трол?
  Ако ти шибна един зад вратЪ ще видиш един архитектурен-ВИБРАТОР за кмет на София...ГЛАВАНАК!
  : 29 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ДаСкалицата по РУСКИ, ДЕТО Я ПРОБВАТ 3 мандата ДА СИ Я ВЗЕМАТ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО! ДА, АРХИТЕКТ ИГНАТОВ КМЕТ НА СОФИЯ!
 • Лиза Мишпека 3.1 Лиза Мишпека преди 1 месец Профил на трол?
  Надежжждаааа....ГОВЕЖДАААА....
  : 22 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да кажем НЕ на червените блондинки! арх. Игнатов е правилния избор, няма две мнения! Той единствен няма нищо общо със Статуквото!
 • Ей аман от тия...! 2.1 Ей аман от тия...! преди 1 месец Профил на трол?
  Айде пак ни пробутват тоя нещастник с ВИБРАТОРИТЕ...
  : 25 !
 • Уимбълдън 1 Уимбълдън преди 1 месец Профил на трол?
  Колажа е ПЕРФЕКТЕН и двете дами ТУПАХА ТОПКАТА на наш гръб!
Последно в Актуално