ЦСКА е опрян до стената

6955
ЦСКА е опрян до стената

Вечерта преди Великден обещава истинско чудо – футболно чудо. Защото предстоят три големи сблъсъка, които ще решават футболното бъдеще на големи клубове – и в „Гол за гол” вие можете да дадете своето мнение за крайния изход от наелектризиращите мачове.

ЦСКА – Ботев Пловдив, 19:30 часа


48 на 50 точки – с това цифрово съотношение двата отбора влизат в сблъсък, който реално решава кой ще играе догодина в европейските клубни турнири.

След вечното дерби и загубата в последната минута армейците са изправени пред стената. Загубата срещу най-големия враг логично отприщи напрежение – Венцислав Живков разкритикува тактиката на Милен Радуканов публично, в „7 дни спорт” пък цитираха Иво Иванов, който казал, че четирима играчи на ЦСКА са играли симулативно, като базира твърденията си на базата на специален видеоматериал, в който се прави разбивка на играта на всеки от играчите в червено в дербито с „Левски”. Бразилецът Мишел Платини пък загатна, че иска да си ходи – явно трудният характер на кариоката, който е един от най-добрите чужденци, играли изобщо в ЦСКА, също не помага за спокойствието.

От друга страна под ръководството на Станимир Стоилов „Ботев Пловдив” се представя много солидно. За канарчетата обаче идват мачовете на истината – след сблъсъка с ЦСКА следва дербито с „Локомотив Пловдив”, а в предпоследния кръг идва и гостуване на „Лудогорец”. Затова пловдивчани трябва да играят на максимума на възможностите си, за да успеят да задържат аванса си пред ЦСКА, тъй като армейците имат по-лека програма до края след този мач.

Адалберт Зафиров: Нищо чудно Радуканов да си тръгне през лятото

Милен Радуканов по-скоро ще си тръгне от ЦСКА през лятото след загубата срещу "Левски", прогнозира бившият треньор на "червените" Ада...

По отношение на съставите треньорът на ЦСКА Милен Радуканов заяви, че Мишел Платини тренира наравно със своите съотборници и ще е готов за мача. Друг е въпросът дали ще играе. Радуканов обеща, че ще има промени в състава спрямо мача с „Левски”, но не е много ясно какви ще са те. Вероятно Михаил Венков може да не започне, тъй като има проблем с коляното и срещу сините едвам изкара едно полувреме. На негово място алтернативата е Костадин Стоянов.

При „Ботев Пловдив” добрата новина е, че бразилецът Вандер Виейра вече е на линия. Капитанът на канарчетата Асен Караславов се готви на облекчен режим след разтежението, което получи преди двубоя с „Литекс”. Тодор Неделев също е готов, след като беше сменен заради травма по време на мача с ловешкия тим.

През есента двата тима завършиха 1:1 в Пловдив, като ЦСКА определено съжаляваше повече след края на мача. В исторически план червеният клуб има сериозно предимство, но историята не играе на терена.

Средните ставки на букмейкърите дават предимство на ЦСКА – 1.90 за червена победа, 3.30 за равенство и 3.75 за успех на пловдивчани.

Прогноза: Х1

Достатъчно специален ли е Специалния?

След огромния срам за Испания в първите полуфинали на Шампионската лига, дойде ред и на реваншите. И въпреки отчайващите резултати, &bd...

Борусия Дортмунд – Байерн, 19:30 часа


Генералната репетиция за финала на Шампионската лига – мач, който всички фенове на футбола ще следят с по-особен интерес. Защото макар в Бундеслигата двата отбора да не играят за нищо, то в психологически аспект резултатът от сблъсъка може да даде допълнителна увереност на някой от тези супер тимове.

След полуфиналите в най-комерсиалния клубен турнир едно нещо стана ясно и на най-заслепените футболни привърженици – „Байерн” вече е новата футболна машина на Стария континент. Всеки, обаче, рано или късно си намира майстора, а в момента изглежда, че единствено „Борусия Дортмунд” е отборът, който може да се противопостави на баварците. Въпросът обаче е колко ще се вложат в мача и двата отбора – защото едва ли ще искат да рискуват контузия на някой основен играч.

През тази година двата отбора вече изиграха три мача – финал за Суперкупата на Германия, четвъртфинал за Купата на Германия и мач за първенство. В тях „Байерн” взе две победи – за двете купи, а за първенство мачът завърши наравно. Преди тези мачове обаче баварците навъртяха шест поредни загуби срещу „Дортмунд”, включително гръмкото 5:2 точно преди една година насред „Сигнал Идуна Парк”.

Фортуна се усмихна на Ангел Ангелов - четвъртият победител в "Гол за гол"

Дори на големите звезди им трябва малко късмет. А в „Гол за гол” той е особено необходим, когато трябва да се прогнозират м...

По отношение на съставите жълто-черните имат повече проблеми – Марио Гьотце пропуска мача, Свен Бендер също.И двамата имат травми, като Гьотце най-вероятно ще е готов за финала на „Уембли”, не е ясно обаче дали Бендер ще се възстанови. При „Байерн” проблеми няма – Тони Кроос и Холгер Бадщубер са отдавна травмирани и Юп Хайнкес свикна да подрежда състава без тях.

Средните ставки на букмейкърите са в полза на баварците – 2.25, при 3.40 за равенство и 3.10 за успех на „Дортмунд”.

Прогноза: Х

Фиорентина – Рома, 21:45 часа


Кралят е мъртъв, да живее кралят

След като „Реал Мадрид” не можа да превъзмогне огромния пасив, натрупан в Германия и отпадна, днес е ред на другия испано-г...

Битката за големите пари на Шампионската лига между виолетовите и „Милан” все още продължава с пълна сила. Росонерите водят с 1 точка на „Фиорентина”, като и двата отбора имат мачове с „Рома” – първи е флорентинският тим. А „Рома” е на пето място във временното класиране на Серия А, на 6 точки зад „Фиорентина” и 7 зад „Милан”, т.е. при победи в директните двубои надеждата за място в Шампионската лига и за римляните не е толкова малка.

„Вълците” са един от най-трудните съперници на „Фиорентина”, а през този сезон двата отбора вече изиграха два мача – в Рим „Рома” разби виолетовите с 4:2, а за Купата на Италия на четвъртфинал „вълците” взеха победата с 1:0 след продължения.

Преди сегашния сблъсък виолетовите имат малко повече проблеми със състава – наказан е централният защитник Стефан Савич, Факундо Ронкалия също е под сериозна въпросителна. При гостите голямата липса е на вратаря Мартен Стекеленбург.

Средните ставки на букмейкърите сочат 1.95 за победа на „Фиорентина”, 3.50 за равенство и 3.75 за победа на „Рома”. Мачът определено е троен.

Прогноза: 1Х  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com