Барселона изпусна победата срещу ПСЖ в последната минута

14057

В първи мач от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига „Барселона” си осигури добър турнирен резултат, след като завърши 2:2 при гостуването си на амбициозния „Пари Сен Жермен”.

Двубоят започна с натиск на домакините, които създадоха по-чистите положения и буквално след пет минути игра Езекил Лавеци нацели десния страничен стълб на Виктор Валдес след фрапантна грешка на защитата на каталунците – поредна през този сезон.

Тито Виланова се върна в Барселона

След като изкара два месеца лечение в Ню Йорк, треньорът на "Барселона" Тито Виланова се прибра обратно в Каталуния, предаде БГНЕС. Ка...

Това положение беше венец на по-добрата игра на ПСЖ през първия половин час, като шансове за тях се откриха пред Златан Ибрахимович и Хавиер Пасторе. Пред другата врата се запомни хубав фалцов изстрел на Андрес Иниеста, който за малко не попадна в рамките на вратата, а това щеше да е сигурен гол.

В 38-та минута обаче нещата се обърнаха. Тогава Дани Алвеш подаде прекрасен дълъг пас по диагонал и изведе Лео Меси сам срещу Сиригу отляво. Без много да му мисли аржентинската звезда стреля от воле в долния ляв ъгъл на Сиригу – 0:1.

В самият край на полувремето обаче „Барселона” претърпя жесток удар – Лео Меси се контузи, като по първоначална информация става въпрос за проблем с бедрото и тепърва ще се изяснява колко сериозно е положението.

Второто полувреме започна с натиск на ПСЖ, но гостите някак удържаха нещата и успяваха да предотвратят хубав завършващ удар на французите. Нещо повече – след един час игра Алексис Санчес можеше да вкара втори гол, но сам срещу вратаря не си спря добре топката и опропасти хубавото положение. Подобна ситуация имаше десет минути по-късно за Ибрахимович, който излезе сам срещу Валдес след комично сблъскване на Хавиер Масчерано и Жорди Алба, но вратарят на каталунците скъси навреме ъгъла.

Шефът на ПСЖ: Анчелоти остава начело и през следващия сезон

Карло Анчелоти ще води отбора на Пари Сен Жермен и през следващия сезон, потвърди президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи. По този нач...

В 79-тата минута ПСЖ най-после изравни. Голът обаче беше абсолютно нередовен, като е крайно учудващо къде гледаха съдиите в тази ситуация. Центриране от фаул намери Тиаго Силва, който с глава нацели десния страничен стълб на Валдес. Топката рикошира и отиде при Ибрахимович, който вкара на празна врата. При удара на Силва обаче Ибра беше в поне един метър засада.

Все пак „Барселона” получи отличен шанс да вземе победата, след като в 89-тата минута Алексис Санчес беше изведен сам срещу Сиригу след хубава комбинация и вратарят на домакините фаулира чилиеца – дузпа. Зад топката застана Шави, който с лекота литна Сиригу и вкара в долния му ляв ъгъл – 1:2.


И когато изглеждаше, че Барса си тръгва с победа от Париж, дойде последната минута на продължението. Тогава Ибрахимович успя да свали с глава изсипана в наказателното поле на каталунците топка, тя отиде в Блес Матуиди, който стреля, кълбото рикошира в крака на резервата Марк Бартра и излъга Валдес – 2:2.

В самия край на срещата контузия получи и Хавиер Масчерано, а липсата му, заедно с тази на Меси, би могла сериозно да затрудни Барса в реванша, макар че още не е ясно дали двамата аржентинци няма да се възстановят.

Баварската машина срещу италианската пресметливост - време за шоу

Осем останаха – търсят се четири. Дойде време за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига – време за гол след гол и &bdqu...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com