Берое грабна Суперкупата на България след дузпи

7972
Берое грабна Суперкупата на България след дузпи

1:1 – тези цифри се оказаха фундаментални в мача за Суперкупата на България, с който се открива новия футболен сезон в страната. В сблъсъка, противопоставил един срещу друг шампиона „Лудогорец” и носителя на Купата на България „Берое” 1:1 изчерпва почти всичко, случило се на терена.

Двата отбора си размениха по един гол през първото полувреме, както и по една греда, а през втората част беше изгонен по един играч и от двете страни, пише football24.bg. Гредата за „Берое” дойде още в третата минута, когато Здравко Илиев се освободи на границата на наказателното поле и стреля с всичка сила, но уцели напречната греда. В 27-ата минута все пак старозагорци откриха резултата. Венцислав Христов засече едно центриране с глава, топката рикошира в тялото на Мантула, заблуди Владислав Стоянов и попадна в мрежата на "Лудогорец". В 36-ата минута Иван Стоянов нямаше късмет и с техничен удар преодоля вратаря на беройци, но топката уцели гредата. В 45-ата минута Светослав Дяков изравни резултата за Лудогорец. Мишел Платини стреля с глава, вратарят Караджов изби, но и при добавката Дяков не сгреши.

Мишел Платини премина в Лудогорец

Трансферът на Мишел Платини в "Лудогорец" вече е факт, след като и двата клуба потвърдиха за трансфера. Шампионите са се договорили с Ц...

През втората част именно Дяков беше изгонен след два жълти картона в разстояние на десетина минути, а след още шест минути и Борислав Стойчев напусна терена с втори жълт картон. Така редовното време завърши при 1:1 и по регламент се пристъпи веднага към изпълнение на дузпи.

Георги Андонов беше безпощаден от бялата точка и изведе „Берое” напред. Платини изравни, въпреки че Стоянов докосна топката. Иво Иванов също не сгреши от бялата точка. Христо Златински технично направи резултата 2:2. След това Венцислав Христов не сбърка и отново изведе своя тим напред. Марселиньо не уцели вратата, след като изпрати топката над горната греда, а Пламен Крумов направи резултата 4:2. Иван Стоянов запази шансовете на своя тим - 4:3. Елиаш обаче отбеляза решаващата дузпа за старозагорци и донесе трофея за своя тим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com